Olympiastadionin tulevasta  käytöstä kannanottoja suuntaan jos toiseenkin

Helsingin olympiastadion on ollut peruskorjauksen  kohteena vuodesta 2016 alkaen. Mittava peruskorjaus valmistuu ensi vuonna  ja Olympiastadion avautuu elokuussa 2020.

Helsingin kaupunki käyttää päätösvaltaa Olympiastadionia hallinnoivassa Stadion-säätiössä.  Säätiön tarkoituksena  (Stadion-säätiö sr säännöt) on urheilun, liikunnan ja kulttuurin sekä matkailun edistäminen ja tukeminen sekä Olympiastadionin ja sen ympäristön toimintojen ja tapahtumien kehittäminen ja edistäminen. Säätiön tarkoituksena on myös suomalaisen urheilurakentamisen ja urheilurakennushistorian vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Säätiön hallinnossa ovat  edustettuina myös opetus- ja kulttuuriministeriö sekä keskeiset urheilujärjestöt.

****

Viime päivinä on esitetty  julkisuudessa Olympiastadionin  käytöstä kannanottoja suuntaan jos toiseenkin.

Helsingin pormestari  Jan Vapaavuori piti mahdottomana ajatuksena, että SUL empii Olympiastadionin käyttöä, kun valtio ja Helsinki ovat ensin investoineet siihen yhteensä vähintään 261 miljoonaa euroa.Pormestari Vapaavuoren kannanottoa  edelsi SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola ( HS 13.12.2019) ja puheenjohtaja Sami Itani (HS HS 14.12.2019) kannanotot HS:n haastattelussa, ettei perinteikäs yleisurheilun Ruotsi-maaottelu ei välttämättä palaa Olympiastadionille.

****

Ensi kesän   tulevia tapahtumia   Olympiastadionilla hehkutetaan täyttä päätä julkisuudessa.  Mutta yhtään tulevaa urheilutapahtumaa -ainakaan vielä – ole  nostettu esiin.  Suomen Palloliitosta kerrotaan, että Huuhkajat on palaamassa Olympiastadionille.  Edessä ovat Kansojen liigan pelit ensi vuonna elo-syyskuun vaiheessa. Sopimusneuvottelut Stadion-säätiön kanssa aloitetaan ilmeisesti tällä viikolla.

Olympiastadionilla on   vuoden 1952 olympiakisojen   jälkeen on pidetty yleisurheilun  kahdet maailmanmestaruuskisat (1983 ja 2005)  ja kolmet Euroopan mestaruuskisat (1971, 1994 ja 2012 ).  Stadion on ollut myös perinteisen joka toinen vuosi pidettävän  Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelun tapahtumapaikka. Tampereen Ratinan stadion  on ollut peruskorjauksen aikana maaottelun tapahtumapaikkana. Monia muitakin yleisurheilumaaotteluja  ja   mm. HKV:n Maailmankisoja (myöh. GP-kisoja) historiaan mahtuu.

Vuosikymmenten saatossa Olympiastadionilla on pidetty urheilun lisäksi paljon  muitakin tapahtumia. Ja niin tulee olemaan jatkossakin.

Stadion säätiön johto  joutuu nyt pohtimaan  kansallisen urheilupyhättömme tulevaa toiminta- ja tapahtumastrategiaa.  Stadion säätiön ja Suomen Urheiluliton  johdon toivosi yhteistoiminnassa sopivan yleisurheilun palaamisesta Olympiastadionille. Itse oletin, että peruskorjauksen jälkeen olisi ensin pidetty Olympiastadionilla yleisurheilun kansainvälinen kutsukilpailu (heikentämättä Turun Paavo Nurmi Games -kisoja) ja sitten vasta viihdepuolen tapahtumia. 

****

Olympiastadionin ennätykset

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu