Olympiatalven hiihtolajien maailmancup käynnistyy
Tässä viikonvaihteessa avataan alppihiihdon osalta kauden 2021-2022 maailmancup Itävallan Söldenissä. Sveitsin Churissa puolestaan kilpaillaan lumilautailussa (Big Air) . Maastohiihdossa, mäkihypyssa ja yhdistetyssä sekä ampumahiihdossa kausi avataan marraskuun puolella.
Kauden tärkeimmät hiihtolajien kilpailut käydään helmikuussa Pekingin talviolympiakisoissa.
Viime kauden maailmancupin kärkinimistä löytyvät hiihtolajien mitalisuosikit tulevissa Pekingin talviolympiakisoissa. En käy erikseen niitä laji lajilta läpi, vaan tapani mukaan blogini monista linkeistä lukija saa lisätietoa.
Viime kauden 2020-2021 maailmancuppien pisteet:
FIS Cross-Country World Cup – FIS Ski Jumping World Cup – FIS Nordic Combined World Cup – FIS Alpine Ski World Cup – FIS Freestyle Ski World Cup – FIS Snowboard World Cup – Biathlon World Cup
Viime kausi vietiin läpi koronapandemian olosuhteissa ja niin käydään myös alkavakin kausi.
Kaudelle nimetyt Suomen maajoukkueet: (maastohiihto – yhdistetty – mäkihyppy – alppihiihto – freestyle – lumilautailu – ampumahiihto)
Suomella ovat Pekingin talviolympiakisoissa hiihtolajeissa hyvät mitalimahdollisuudet naisten ja miesten maastohiihdossa, yhdistetyssä sekä lumilautailussa. Unohtaa ei voi tässä naisten ja miesten jääkiekkoa, joissa Suomi voi lisätä mitalimääräänsä. Suomi ei ole kertakaan jäänyt talviolympiakisoissa mitaleitta, kylläkin kultamitalitta neljissä kisoissa (1972 Sapporossa, 1994 Lillehammerissa, 2006 Torinossa ja 2010 Vancouverissa).
Tulevissa Pekingin talviolympiakisoissa on Iivo Niskasella mahdollisuus yltää kultamitalivoittajaksi kolmissa talviolympiakisoissa. Teko johon on talvikisoissa yltänyt vain Veikko Hakulinen. Huomiotta ei voi jättää tässä Krista Pärmäkoskea ja Enni Rukajärveä, joilla on mahdollisuus Pekingissä yltää mitaliurheilijaksi kolmissa talviolympiakisoissa.
****
Suomi talviolympiakisoissa 1924-2018 – Winter Olympic: All-time medal table
Kauden 2021-2022 kalenteri
Cross-Country – Ski Jumping – Nordic Combined – Alpine – Freestyle & Freeski – Snowboard → Biathlon -Read →Calendar
***
Penkkiurheiljoita kiinnostaa, miten em. kilpailut ovat nähtävissä tv:ssä ja kuultavissa radiossa. Viittaan tässä tähän Ylen tiedotteeseen, jonka mukaan Ylellä on laaja talviurheilutarjonta vuoteen 2026. Ei kuitenkaan kaikki tarjonta ja katsoja joutuu halutessaan ostamaan maksullisten kanavien palveluja.
***
Pekingin talviolympiakisojen ympärillä tulee “vellomaan “ maailmanpolitiikka (America will defend Taiwan ) ja toisaalla eräillä tahoilla boikottikehotukset. Kiina ja Peking joutuvat Tokion tavoin varautumaan tiukoin erityisjärjestelyin läpiviemään talviolympiakisat. Reuters uutisoi aiemmin , että Kansainvälinen olympiakomitean presidentti Thomas Bachin mukaan Pekingin talviolympiakisoissa vaaditaan Tokion kisoissa noudatetut yhtä tiukat koronapandemian suojaamistoimenpiteet.
****
Suomalaista sisua tarvitaan myös Pekingissä. Muut siitä puhuvat maailmalla:
Baseball-joukkue Houston Astrosin syöttövalmentaja Brent Strom psyykkasi joukkuettaan suomalaisella sisulla ESPN:n kaapelikanavalla uutisoidun uutisen mukaan : kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen. Neuvostoliitolla oli kolme kertaa enemmän miehiä, 400 lentokonetta Suomen 32:ta vastaan, 600 tankkia 27:ää vastaan. Ja Suomi taisteli pattitilanteen ja torjui hyökkäyksen (Military history of Finland).
Kylläpä oli paljon yleisöä tässä Sveitsin lumilautakilpailussa.
https://www.fis-ski.com/en/snowboard/park-and-pipe/pipe-and-slope/news-multimedia/news/murase-and-boesiger-open-the-season-with-career-firsts-at-the-big-air-chur
Rene Rinnekangas aloitti lumilautailun maailmancupin big airin kilpailun 2.
sijalla lauantaina .
Enni Rukajärvi oli naisten kilpailussa viides.
Ilmoita asiaton viesti
Ajankohtaista urheiluasiaa Seppo-Juhani!
Eri tiedotteista ei oikein saa selvää miten maastohiihto ja mäkihyppy näkyvät tulevalla kaudella televisiossa. Mitä Yle näyttää ja mitä maksukanava(t)? Täydennätkö?
Otan kantaa tuohon viimeiseen blogisi kappaleeseen, kun se on otettu esiin.
Paljon enemmän oli toki Neuvostoliitolla talvisodan alkaessa sotilaita ja aseita kuin Suomella. Mainitut määräerot olivat aseiden osalta varmaankin suuremmat kuin mainitut. Mutta, on ennen kaikkea huomioitava se, että itänaapurilla oli mahdollisuus kaiken aikaa täydentää joukkojaan. Ja asetehtaat sylkivät tauotta uusia aseita. Täydennyksissä rintamalle ei juurikaan ollut muuta rajaa kuin kuljetusongelmat. Siperian suunnalta riitti ”kirgiisiä”.
Toisin oli meillä. Ei ollut mistä miehiä rivistä poistuneiden tilalle ottaa, ja uutta aseistustakin saatiin rintamalle tipottain.
Ilmoita asiaton viesti
En ole itsekkään saanut selvyyttä mitä maailmancupin kisoja ei Yle lähetä.
Tämä maksullinen kanava lähettänee hiihtourheilusta kaiken, mikä ei tule ylen kanavilta.
https://kauppa4.dna.fi/TV/Kanavat/V-sport+-Suomi-HD/p/VC300006#cable
Mitä lähettää hiihtolajeja Eurosport, ei ao. sivuilta vielä selviä.
https://www.eurosport.com/watch/
Ruotsin SVT on vähän samassa asemassa kuin Yle
https://www.svtplay.se/kanaler
Eurosport ja SVT lähettivät Söldenin alppihiihdon samalla tavalla kuin Yle
Sitten on maksullisilla kanavilla näkyvä Saksan ZDF, joka lähettää myös urheilua
https://www.zdf.de/sport/wintersport
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää siltä, että hiihdon selostajakaksikko Jussi Eskola ja Sami Jauhojärvi siirtyvät Nent Group Finlandin leipiin.
No, se ei ole maankaato asia. Esimerkiksi kaksikko Kimmo Porttila – Jari Isometsä ajaisivat hyvin saman asian Ylellä.
Naisten matkoilla Porttila – Virpi Kuitunen tai Aino-Kaisa Saarinen.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008365133.html
Suomen kannattaa boikotoida olympialaisia.
On tuolla Kiinassa ihmisoikeudet niin kevyttä tavaraa ettei sinne iivoa eikä leijonia pidä lähettää.
Ilmoita asiaton viesti