Onko jääkiekon uusi rankinglista vedetty hihasta !

Kansainvälinen jääkiekko IIHF julkaisi muutama päivä sitten maiden rankinglistauksen (IIHF – World Ranking).

Otetaanpa ensin IIHF:n sivulta rankingin perusteet

IIHF World Ranking on työkalu, joka kuvastaa maiden maajoukkueohjelman pitkän aikavälin laatua. IIHF:n maailmanranking perustuu pisteiden jakamiseen viimeisten neljän IIHF:n maailmanmestaruuskilpailun ja viimeisimmän jääkiekon olympiaturnauksen lopullisista sijoituksista. Toukokuussa 2023 julkaistu vuoden 2023 IIHF World Ranking perustuu siis saavutukseen jääkiekon 2023, 2022, 2021 ja 2020 IIHF:n jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa sekä vuoden 2022 jääkiekon olympiaturnauksessa (sekä olympiakarsinta ei-kelpoisille joukkueille) .

Se, että  Kanada on sekä naisten että miesten jääkiekossa rankingin ykkönen –  tuntuu oikeutetulta.

Se, että miesten jääkiekossa em. listauksessa on Venäjä  kakkonen, ei  oikein  mene tajuntaan. Venäjä on ollut poissuljettuna 24.02.2022    Ukrainaan tapahtuneen  hyökkäyksen johdosta naisten ja miesten  sekä  nuorten IIHF:n alaisista maailmanmestaruuskisoista . 

Kalervo Kummola: ”Tuntuu aivan uskomattomalta”

Venäjän viimeinen kansainvälinen jääkiekko-ottelu tapahtui   helmikuussa vuoden 2022  Pekingin talviolympiakisoissa  Suomea vastaan. Venäjä voidaan ottaa takaisin  rankingiin, kun maa  on oikeutettu palaamaan kansainväliseen jääkiekkoon.

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu