Onko Qatar ja Doha turvallinen paikka arvokisojen järjestämiseen?

Qatarin pääkaupungissa Dohassa  pidetään kahdet merkittävät urheilun arvokisat.

1. Yleisurheilun MM-kisat 27.09-06.10.2019 

2. Jalkapallon MM-kisat 22.11.-18.12.2022

Kysyn, onko   Qatar ja Doha turvallinen paikka arvokisojen järjestämiseen ? 

Ainakin sääolosuhteet (kahden viikon ennuste nyt) asettavat niin  urheilijoiden kuin median edustajien ja kisaturistien kestävyyden ja terveyden koetukselle. Nuo edellä mainitut molempien MM-kisojen ajankohdat ovat varsin poikkeukselliset.

Mutta miten on sitten  Lähi-idän ja Persianlahden alueella muutoin turvallista. Koko päivän uutisia ovat hallinneet Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin eilen suunnatut  terroristien drooni-iskut

Toissa vuonna maailmalla  uutisoitiin Qatarin  kriisistä.  Ulkoministeriön julkaisemassa matkustustiedotteessa sanotaan, että on suositeltavaa seurata yhteiskunnallisen ja turvallisuustilanteen kehitystä Qatarissa ja lähialueella.  Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat, Egypti ja Bahrain katkaisivat suhteensa Qatariin kesäkuussa 2017.

****

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu