Onnistuuko hallitseva jääkiekon maailmanmestari Suomi puolustamaan asemaansa ?

Jääkiekon   MM-kisat alkavat perjantaina Latvian Riikassa. Alunperin MM-kisat oli tarkoitus pelata Valko-Venäjällä  Minskissä ja Latvian Riikassa. 

Valko-Venäjän levottoman sisäisen tilanteen ja itsevaltiaan presidentti Alexander Lukashenko toiminnan johdosta kisat otettiin pois .

Myöhemmin Kansainvälinen jääkiekkoliitto  IIHF  päätti, että MM-kisat pelataan kokonaan Latvian Riikassa.

****

Viime vuoden 2020 MM-kisat peruttiin  koronapandemian johdosta. MM-kisat oli  tarkoitus pelata Sveitsissä .

Vuoden 2019 maailmanmestari Suomi  on siis hallitseva maailmanmestari. Suomi kukisti unohtumattomasa loppuottelussa jääkiekon supervallan Kanadan maalein 3 – 1. Ennen kisoja harva uskoi Suomen mitalimahdollisuuksiin. Tässä linkissä  ovat kaikkien ottelujen  tulokset.

****

Kysymys kuuluu, onnistuuko hallitseva jääkiekon maailmanmestari Suomi puolustamaan asemaansa ? Kulunut sanonta jääkiekon MM-kisoissa kuuluu matkalla mitaliotteluihin, että voita oikeat ottelut. Jos pelaat vaikka kuinka loistavasti alkusarjan ottelut,  sen jälkeen jatko-otteluissa pääsee eteenpäin vain voitolla. Tappiot pitää siis kärsiä alkusarjassa, muttei enää sen  jälkeen matkalla loppuotteluun.

Alkusarjan ottelut pelataan kahdessa A ja B  lohkossa. Loppuottelu pelataan  sunnuntaina 06.06.2021.

****

Suomen MM-joukkueen  valinta herätti taas entisenlaista polemiikkia mediassa  puoleen jos toiseenkin, oliko päävalmentaja Jukka Jalosen valinnat oikeita. 

Suomi pelasi viime viikolla Tsekin EHT -turnauksessa kolme ottelua, joista merkittävin oli voitto Venäjästä. Leijonien ottelut ennen MM-kisoja jäivät huomattavasti vähemmälle kuin vuonna 2019.

***

Suomi on voittanut miesten jääkiekon maailmanmestaruuden kolme kertaa (199520112019).  Jukka Jalonen on toiminut miesten  maailmanmestarijoukkueen päävalmentajana kaksi kertaa,  Bratislavan  2011 ja  2019  MM-kisoissa. Miten käy nyt ? On vähän samanlainen tilanne kuin kaksi vuotta sitten. Kukaan  nk. “asiantuntija” ei julkisuudessa ole pitänyt Suomea suurimpana maailmanmestarisuosikkina.

****

MM-kisat on  TV:ssä nähtävissä Suomessa MTV:n maksuttomalla ja C-moren maksullisella kanavalla.

List of IIHF World Championship medalists

****

Ensi vuoden 2022  MM-kisat pelataan Suomessa Helsingissä ja  Tampereella  13.–29. toukokuuta 2022.

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu