Pekingin talvikisoissa kovat koronakäytännöt

Pekingin 04.02.2022 alkaviin talviolympiakisoihin  saapuvilta vaaditaan joko täysi rokotussuoja tai 21 päivän karanteeni ennen maahan saapumista (lue   BBC –  MTV).

→ Tuo karanteeniaika tulee olemaan tartuntatapauksissa  monien joukkueiden haasteellinen tehtävä huolimatta urheilijan otettamista  rokotuksista. Ennustan, että tartuntoja tulee, joka estää urheilijan osallistumisen kisoihin.

Pekingin kisajärjestäjät joutuvat  koronapandemian torjunnassa vielä kovimpien haasteiden eteen kuin viime kesänä Tokion kesäolympiakisojen järjestäjät.

→ Pekingin talviolympiakisojen kisakylän kuplassa kaikille  tehdään päivittäin koronatesti  ja hengityssuojainta täytyy käyttää kaikissa tilanteissa (Late News.)

→ Miten sitten kisoihin Kiinan kutsumat arvovieraat  ( mm. presidentti Putin) ja diplomaatit joutuvat koronatestauksiin, kun Kiina on kritisoinut valmiiksi jo  etukäteen diplomaattista boikottia.

****

Maailmalla seurataan parhaillaan tennistähti Novak Djokovicin osallistumismahdollisuutta  tenniskauden ensimmäiseen grand slam -turnaukseen Melbournessa. Djokovicin viisumi on peruttu. Toinen tennistähti Rafael Nadal  ei myöntäisi erivapautta osallistua Australian tennisturnaukseen.  Tämä on seurausta Djokovicin koronarokotevastaisuudesta. Tästä casesta voi tulla laajempikin ennakkotapaus muihin kansainvälisiin urheilutapahtumiin.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu