Perinteinen, tasatahti vai  luisteluhiihto

Katson parhaillaan Ruotsin SVT:stä suoraa lähetystä  Ski Classics   -sarjaan kuuluvasta  Marcialongan  70 km:n pituisesta  hiihdosta.   SVT lähettää suorina lähetyksinä Ski Classic -sarjan kaikki hiihdot. Olympiakisoista ja maailmancupeista ei SVT:llä  ole tällä hetkellä lähetysoikeuksia.

Ski Classics -sarjan kuuluisin kilpailu on maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestettävä maailman suurin  massahiihtotapahtuma Vasaloppet. Sarjan   yksi osakilpailu on huhtikuussa käytävä Ylläs-Levi  hiihto..

Ski Classics -sarjan johdossa tähän mennessä käytyjen kilpailun perusteella on miesten sarjassa Ruotsin Max  Novak ja naisten sarjassa  samoin Ruotsin Ida Dahl

Kokonaistilanne tästä linkistä.

***

Vuosikausia näissä pitkän matkan hiihdoissa on käyty kilpaa   lähdöstä maaliin tasatahti -tyylillä.   Kysyn vaan, että eikö perinteinen, tasatahti ja  luisteluhiihto pitäisi olla eri kilpailuja.  Tasatahdilla hiihdettäessä kysytään enemmän hartia- ja käsivoimia kuin perinteisellä ja luistelutyylillä hiihdettäessä.

Maastohiihdon kilpailusäännöt (Cross-Country Documents)

***

K.s.  Pekingin olympiakisoissa  pohjoismaisten  hiihtolajien kilpailupäivät:   Cross-Country Skiing  – Ski Jumping  –Nordic Combined.  Kaikkien maiden joukkueissa ollaan tällä hetkellä enemmän tai vähemmän jännitystilassa. Jos urheilijalta   löytyy  tässä vaiheessa koronavirus,  sulkee  se kilpailijan pois kilpailuista ja koko kisoista.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu