Peruuko Kansainvälinen Olympiakomitea oman helmikuisen  päätöksensä  Venäjän asemasta 

USA:n olympiakomitean puheenjohtaja  Susanne Lyonsin on tukenut julkisuudessa Kansainvälisen Olympiakomitean presidentin Thomas Bachin ajatusta venäläisten pääsyä  neutraaleissa väreissä  Pariisin vuoden 2024 kesäolympiakisoihin. Myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron näyttää olevan samoilla linjoilla.

Kysyä sopii, että peruuko Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) helmikuisen (25.02.2022 ) kehotuksensaa  kansainvälisiä urheiluliittoja perumaan tai siirtämään kaikki tulevat tapahtumansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä.  Venäjän urheilijat on sittemmin suljettu kauttaaltaan kansainvälisistä urheilukilpailuista (ks. DWCNN  – BBCReuters).

Suomen Olympiakomitea  tiedotti eilen tuomitsevansa  jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Suomen Olympiakomitean kanta on, että venäläisiä ja valkovenäläisiä ei tällä hetkellä voi ottaa mukaan kansainväliseen urheilutoimintaan. Olympiakomitea on ilmaissut näkemyksensä yhteisellä lausunnolla muiden Pohjoismaiden kanssa.

Venäjän sotarikokset Ukrainassa ovat jatkuneet  taukoamatta tuon KOK:n helmikuisen päätöksen jälkeen.

Venäjän toimintaa isäntämaana  vuoden 2014 Sotshin  talviolympiakisoissa ei pidä tässä yhteydessä myöskään unohtaa. Salaoven kautta vaihdettiin venäläisurhelijoiden näytteet puhtaiksi ks. sivu  102 (McLaren Independent Investigation Report – Part II). Tuo rikkoi  törkeästi   pyhiä  olympiavaloja (tuomarivala ja  urheilijoiden vala).

****

Kansainvälisen Olympiakomitean pitäisi  olla  maailman suurin  rauhanliike , jonka periaatteisiin ovat kaikki jäsenmaat  (National Olympic Committees) sitoutuneet. 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu