Presidentti Putin lupautui Venäjän  dopinginvalvonnan takuumieheksi

Kirjoitin täällä aiemmin, että Venäjää  uhkaa uusimpien dopingpaljastusten perusteella  sulkeminen Tokion 2020  olympiakisoista. Venäjähän on suljettu nyt peräkkäin sekä  Rion  2016 kesäolympiakisoista että   Pyeongchangin 2018 talviolympiakisoista. Myös sekä hiihdon että yleisurheilun MM-kisoista Venäjä on ollut  suljettuna .

Jos Wada ei saa asettuun määräaikaan  kaikkia pyytämiään lisätietoja takavuosilta ja pitää  muutenkin venäläisten selityksiä epäuskottavina, voi Venäjää odottaa sulkeminen sekä  Tokion 2020 että Pekingin 2022 olympiakisoista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin “ oli eilen  viimein pakotettu”  ottamaan kantaa maansa dopingvalvontaan.  Teemme Wadan kanssa aktiivista yhteistyötä ja haluamme  täyttää kaikki vaatimukset, joita Wadalla on on Venäjää kohtaan, Putin totesi eilen. Nyt viimeistään Venäjän dopingvalvonnan laillisuus on myös Kremlissä.

****

Venäjän tämän hetken ehkä  kirkkain yleisurheilutähti, korkeushypyn kolminkertainen maailmanmestari Maria Lasitskene on julkisuudessa  ottanut voimakkaasti kantaa maansa  maansa dopingvalvonnan tilaan.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu