Puolen vuoden sisällä toiset koronapandemian aikaiset olympiakisat

Tokiossa  saatiin pidettyä kesäolympiakisat  vuoden viiveellä erityisjärjestelyin  ilman varsinaista yleisöä,

Mutta ei aikaakaan, kun puolen vuoden sisällä ovat toiset koronapandemian aikaiset olympiakisat – Pekingin vuoden 2022 talviolympiakisat (04-20.02.2022).

Kiina ja Peking joutuvat Tokion tavoin varautumaan tiukoin erityisjärjestelyin läpiviemään talviolympiakisat. Tokion tavoin yleisöllä tämän hetken tietojen mukaan ei ole pääsyä Pekingin talvikisoihin.

Reuters  uutisoi, että Kansainvälinen olympiakomitean presidentti Thomas Bachin mukaan Pekingin talviolympiakisoissa vaaditaan  Tokion kisoissa noudatetut yhtä tiukat koronapandemian suojaamistoimenpiteet.

****

Minulla on sellainen etukäteistuntuma, että tavalla tai toisella maailmanpolitiikan  (mm. kehitys Etelä-Kiinan merellä) moninaiset ilmiöt ja käänteet sekä  koronapandemia asettavat Pekingin kisajärjestäjät  moniin haasteisiin – enemmän, mitä   Tokion kisojen järjestäjillä oli.  Aineksia maailmanpolitiikassa on tällä hetkellä kosolti tarjolla.

****

Pekingin talviolympiakisojen jälkeen on kesäolympiakisojen isäntäkaupunkeja  lyöty lukkoon vuoteen 2032 saakka (2024 Pariisi, 2028  Los Angeles ja 2032 Brisbane). Talvikisojen osalta   vuoden 2026   olympiakisat ovat Milano-Cortinassa

Complete ranked medals –  Winter Olympics (1924–2018 )   –  Kisakaupungit 1924-2026

***

MTV uutisoi viikolla, että   maailman antidopingtoimisto Wada on saanut Moskovan laboratorion datan uudelleenanalyysin jäljiltä selville useita kymmeniä dopingtapauksia. Kansaisvälinen olympiakomitean  (IOC)  “Statementit” eivät taida olla vielä kaikki käyttämättä, mitä tulee Venäjän dopingvalvontaan. Kysyä  sopii,  oliko tällä päätöksellä  (ks. linkki) käytännön vaikutusta  esim. Venäjän  (ROC) näkyvyyteen Tokion kisojen mitalitaulukossa.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu