Rallin MM-sarjan osakilpailu Jyväskylässä viikonvaihteen autourheilussa median keskipisteessä

Tulevana  viikonvaihteena ajetaan  rallin MM-sarjassa  Jyväskylän osakilpailu, joka on  samalla rallin 70-vuotisjuhlakisa (ks.voittajalista vuodesta 1951).

Rallin MM-sarjan pistetilanteessa  suomalaisittain mielenkiintoa nostaa nuoren Kalle Rovanperän nousu kamppailemaan sarjan kärkitiloista. Myös merkkimestaruus ja Toyotan tallipäälliköksi tälle kaudelle valittu  Jari-Matti Latvala saa autourheilun maailmassa huomiota.

Rallin MM-sarjan kautta aikain historiassa on kulunut jo parikymmentä vuotta aikaa, milloin suomalainen on yltänyt viimeksi maailmanmestariksi.  Suomen  seitsemän kuljettajan maailmanmestarilista on kuitenkin komea:

1978 Markku Alén (FIA Cup) , 1981 Ari Vatanen, 1983 Hannu Mikkola, 1985 Timo Salonen, 1986198719911993 Juha Kankkunen, 1996199719981999 Tommi Mäkinen, 20002002 Marcus Grönholm

***

Mikä urheilulaji tällä hetkellä pitää Suomea  eniten esillä maailmalla. Autourheilu taitaa on listan kärjessä. Kuka suomalainen on yksin  etunimeltään  maailmalla tunnetuin:  vastaus.

YLE seuraa Jyväskylän juhlakilpailua radion ja tv:n välityksellä  tiiviisti.

****

Jyväskylän MM-osakilpailun jälkeen on vielä kalenteriin merkitty kaksi osakilpailua. Kauden maailmanmestariksi on ajamassa Ranskan Sébastien Ogier.  Mutta seuraavat sijat 2-3 ovat vielä täysin auki.  Siihen joukkoon on pyrkimässä Suomen nuori rallitähti Kalle Rovanperä.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu