Ranskan ympäriajossa ei  koronavirukselta ole vältytty

Kysyin täällä aiemmin  blogissani ennen Ranskan ympäriajon (Tour de France ) alkamista, että miten maailman tunnetuin pyöräkilpailu voidaan  Ranskassa koronapandemian   vaikeissa olosuhteissa  viedä turvallisesti läpi. Järjestelyt on tähän mennessä olosuhteisiin nähden viety hyvin läpi. Yleisön pakkautumista reitillä  lähelle pyöräilijöitä  ei kuitenkaan täysin ole voitu estää, vaikka aitauksia onkin paljon lisätty. Kasvomaskin käyttö yleisön joukossa on sen sijaan melko kattavaa.

Eilen uutisoitiin  L’Equipe-lehdessä, että  ympäriajon johtaja Christian Prudhomme  on saanut koronavirustartunnan.

Virustartunnan on saanut myös neljä tallin  (Ineos-Grenadier, Mitchelton-Scott, Cofidis ja AG2R-La Mondiale) henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä. Yhdelläkään kilpailijalla ei ole em. ranskalaislehden mukaan todettu koronavirustartuntaa. Jos tallin vähintään kaksi jäsentä todetaan viruksen kantajiksi, koko tallin kilpailu keskeytyy heti siihen.

 

*****

Tänään Tourilla poljetaan jo 11/21  etappi. Kokonaiskilpailua 10 etapin jälkeen johtaa Slovenian Primoz Roglic (Rankings). Tour jatkuu aina sunnuntaihin  20.09.2020 saakka.

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu