Ranskan ympäriajosta siirryttiin Italian ympäriajoon

Pari viikkoa sitten päättyi Ranskan ympäriajo Slovenian pyöräilijöitten kaksoisvoittoon  (Kokonaiskilpailu 21/21  )

Eilen käynnistyi toinen pyöräilyn  suurklassikko  kolmiviikkoinen Giro d’Italia lyhyellä  15,1 km:n  aika-ajolla. Sijalta 166 löytyy suomalainenkin pyöräilijä Jaakko Hänninen. Alhainen sijoitus selittyy sillä, että Hännnen   kaatui matkalla ja joutui vaihtamaan pyörän. 

Italialainen urheilulehti La Gazzetta dello Sport ilmoitti  1908 järjestävänsä seuraavana keväänä Italian ympäriajon Ja niin tapahtuikin . Ensimmäinen Giro d’Italia kilpailtiin vuoden  1909 toukokuussa, jona kuukautena  Giro on poljettu  vuosittain.  Tänä vuonna  koronapandemian johdosta kilpailu siirtyi    lokakuulle.

Italiakin on ollut pahasti  koronapandemian kourissa.Kokoajan saavat kilpailun järjestelyissa vastuussa olevat ja kaikki kilpailijat sekä välitön avustajoukko olla varuillaan, vältytäänkö virustartunnoilta.

Italian tunnetuin urheilulehti  ja kilpailun perustaja seuraa  kolme viikkoa Giroa seikkaperäisellä uutisoinilla ja kuvilla.Formula F1 puolelta muistamme, että ko. lehti antaa melko kovaa palautetta, jos Ferrari -tallin kuljettajat eivät menesty.  Sen sai huomata aikoinaan myös Kimi Räikkönen

List of Giro d’Italia classification winners

*****

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu