Ratkeaako Ranskan ympäriajon voitto  vasta aika-ajossa toiseksi viimeisellä etapilla

Maailman kuuluisin  pöyräkilpailu  Tour de France  on ratkeamassa ilmeisesti  vasta lauantaina toiseksi viimeisellä etapilla 20/21, joka on 36,2  km:n aika-ajo.

Kokonaiskilpailussa on Slovenian polkijoilla  Primož Roglič  ja  Tadej Pogačar  kaksoisjohto ennen kolmantena olevaa Kolumbian  Miguel Ángel Lópezia.  Nämä kolme polkijaa mahtuvat 1,27 minuutin sisälle.

Onhan toki mahdollista, että kokonaiskilpailun voittoon noustaan vielä sijoilta 4-6, mutta se vaatisi 3-4 minuutin voittoa  kärkikolmikon polkijoihin.

Sunnuntaina poljetaan päätösetappi 21/21 Pariisiin (Champs-Elysees), jossa ei enää perinteen mukaisesti kilpailla kokonaiskilpailun voitoista.

Kokonaiskilpailun tilanne 19/21  ennen aika-ajoa.

****

Järjestelyt on tähän mennessä koronapandemian olosuhteissa  viety hyvin läpi. Yleisön pakkautumista reitillä  lähelle pyöräilijöitä   ei täysin ole voitu estää, mutta järjestäjille on annettava täysi tunnustus. Kasvomaskin käyttö yleisön joukossa on ollut tv-kuvan perusteella kiitettävän kattavaa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli seuraamassa paikan päällä kilpailua  17:lla etapilla

****

Muut pyöräilyn suurklassikot  Giro d’Italia ja  Vuelta a España kilpaillaan tänä vuonna  koronapandemian  johdosta    loka-marraskuussa

****

Tour de France History    –    Kokonaiskilpailun voittajat (1903-2019)

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu