Ruotsi ja Norja rohmuamassa maastohiihdon mitalit Planican MM-kisoissa

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat ovat käynnissä   Planicassa

Naapurimaiden Ruotsin ja Norjan maastohiihtäjät ovat rohmuamassa päältä pois enimmät mitalit.

Naisten   sprinttihiihdossa Ruotsi otti nelosvoiton.  Samana päivänä hiihdetyssä miesten  sprinttihiihdossa Norja otti kaksoisvoiton.

Eilen hiihdetyssä  miesten  skiathlon hiihdossa (15 + 15 km)  Norja otti puolestaan nelosvoiton.

Eli jaetusta yhdeksästä mitalista Ruotsi ja Norja ovat rohmunneet 8 mitalia 

Maastohiihdon kilpailut jatkuvat tänään naisten   skiathlon hiihdolla (7,5 + 7,5 km). Kauden maailmancupin hiihtojen perusteella  suurin voittajasuosikki löytyy  Ruotsin joukkueesta.  Suomen mitalitilin avautumista tänään odottelee varmaan moni hiihdon ystävä.

****

Oli sellainen tuntuma jo  ennen kisoja , että Suomen mitalimahdollisuudet  saattavat  vasta olla  sisarusten Kerttu  ja Iivo Niskanen varassa viimeisellä kilpailumatkalla (30 ja 50 km).

***

MM-kisojen mitalitaulukossa   ( Medal table)    Norja menee menojaan, kun maastohiihdon lisäksi mäkihyppy ja yhdistetty otetaan mukaan

****

Suomen mitalisaalis on ollut monissa MM-kisoissa  yksi tai kaksi mitalia ilman kultamitalia  viimeisten 30-vuoden ajalta   (1974 -). Joten ei tässä kannata repiä pelihousuja, jos mitalisaalis jää vaatimattomaksi.

1974 Falun 0-1-1

1993 Falun 0-1-1

 2013 Val fi Fiemme 0-0-1

2015 Falun 0-0-1

 2019 Seefeld 0-0-1

****

Eilen moni TV-katsoja ihmetteli miesten skiathlon hiihdossa, ettei kierroksella ohitettuja hiihtäjiä liputettu pois kilpailusta.  Ehkäpä kisojen järjestelyt parantuvat tältä osin jatkossa.

****

Tässä yhteydessä ei voi jättää  mainitsematta Kanadassa 27.01-05.02.2023 käytyjä  nuorten MM-kisoja, joissa Suomi saavutti seitsemän mitalia (ks.  taulukko).

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu