Ruotsin yleisurheiluliiton johto vetoaa maaottelun pitämisen puolesta

Ruotsin valtiollinen SVT uutisoi, että  Ruotsin yleisurheiluliitto  (ks. myös Dagens Nyheter) vetoaa  pääministeri Stefan  Löfvenin  hallitukseen  ja sitä kautta Suomeen yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelun pitämiseksi syyskuun alussa Tampereella .

Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Johan Storåkers em. kirjeessään toteaa:

“Finnkampen on maailman vanhin yleisurheilumaaottelu. Siksi olemme erittäin huolissamme siitä, että kilpailua ei voitaisi järjestää. Kyse on kuitenkin siitä, miten Suomen viranomaiset suhtautuvat ruotsalaisten mahdollisuuksiin matkustaa Suomeen. Siitä syystä haluamme poliitikkojemme vaikuttavan suomalaisiin kollegoihinsa “

****

Olen täällä jo   aiemmin  pitänyt maaottelun pitämisen Tampereella (05-06.09.2020)  olevan epävarmaa koronapandemian johdosta.

*****

Nämä kotimaan yleisurheilukauden tärkeimmät kisat ovat  vielä edessä: Paavo Nurmi Games  (11.08.2020),  Kalevan Kisat  (13-16.08.2020),  Suomi-Ruotsi  -maaottelu (05-06.2020) ja Motonet GP -kisat  (Kuortane 01.08.2020 ja Espoo 05.08.2020).

Kansainvälisessä kilpailukalenterissa ovat edessä   nämä Timanttiliigan kilpailut, jos niitä yleensä voidaan pitää.

Ruotsin yleisurheiluliiton johdon huolen ymmärtää. Suomi-Ruotsi maaaottelu voi olla harvoja kansainvälisiä urheilutapahtumia, jos Timanttiiliigan kisat joutuvat peruutuksen kohteiksi Tukholman elokuun osakilpailu mukaan lukien.  Suomen Urheiluliiton hallitus päättänee huomenna  perjantaina (24.07.2020) maaottelun kohtalosta.

*****

Yleisurheilu:     Suomen kärkitulokset  –   Maailman kärkitulokset (poimittava kukin laji erikseen)

Maaottelun loppupisteet  (1925 alkaen)

Finland-Sweden Athletics 

Suomi –  Ruotsi   YLE/ Elävä arkisto

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu