Samassa hiihdossa ensin u-tuuria ja sitten  tuuria

Pekingin talviolympiakisojen perinteisen tyylin naisten 10 km hiihto on päättynyt suureen suomalaismenestykseen:

Tulokset

  1. Therese Johaug     NOR    28.06,3
  1. Kerttu Niskanen   FIN   –    0,4
  1. Krista Pärmäkoski FIN   –   31,5

 

Harvoin on samassa kilpailussa ensin u-tuuria ja sitten tuuria. Kerttu Niskanen hävisi kultamitalin 0,4 sekunnilla Norjan  Therese Johaugille ja Krista Pärmäkoski saavutti pronsssimitalin 0,1 sekunnin erolla neljänneksi jääneeseen Venäjän  Natalia Neprjajevaan

Kelloajat ovat peruuttomattomat. Kaksi mitalia samassa olympiakilpailussa lievittää niukan tappion karvasta kalkkia.

Onhan näitä niukkoja suomalaisvoittoja ja tappiota koettu monissa  olympiakisoissa. Nostan tässä yhden esimerkin. Naisten hiihdossa vuoden 1976 Innsbruckin talviolympiakisoissa 10 km:llä  hävisi Helena Takalo kultamitalin silloisen Neuvostoliiton  Raisa Smetaninalle  0,87 sekunnilla. Mutta osat vaihtuivat naisten 5 km:llä  Helena Takalon kutamitalivoittolla  Raisa Smetaninasta 1,4 sekunnin erolla.

****

Mutta talviolympiakisojen ja  hiihtohistorian – voidaan kai sanoa – legendaarisen  on Juha Miedon  tappio 0,01 sekunnilla Ruotsin Thomas Wassbergille vuoden 1980 talviolympiakisojen miesten 15 km:llä.

***

Huomenna on suuren odotuksen päivä miesten perinteisen tyylin 15 km:llä.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu