Valtteri Bottas on tallilleen kullanarvoinen kuljettaja

Silverstonen   F1 osakilpailussa ajetaan  ensi viikonvaihteessa kaksi eri kilpailua ja kokeillaan  samalla  uutta kilpailuformaattia. Normaalin F1 kilpailun lisäksi ajetaan lauantaina sprintti, jonka  mitta on 100 kilometriä . Silverstonessa se käsittää  17 kierrosta.  Harjoituksia, joita yleensä  ajetaan kolme, ajetaan nyt vain kaksi.

Aikataulu Silverstonin osakilpailussa

Silverstonen F1 osakilpailussa  medialla on monen asian osalta  seurattavaa. Uutta  F1-formaattia seurataan niin  brittimediassa kuin vaikutusvaltaisessa julkaisussa tiiviisti, muttei yksistään uuden formaatin kokeilun johdosta. Ollaanko tällä F1-kaudella  käytännössä  jo menossa siihen suuntaan, että kuljettajien ykkösvaltaistuimelle (Kuljettajien pistetilanne ) saadaan uusi nimi, Max Verstappen. Verstappen on voittanut kolme viimeistä osakilpailua ja johtaa selvästi MM-pisteissä ennen seitsemänkertaista maailmanmestari  Lewis Hamiltonia.

Verstappenin ja Hamiltonin välinen kamppailu F1-kuninkuudesta  ei  ole ainut asia uuden kilpailuformaatin lisäksi tulevassa Silverstonin viikonvaihteessa median huomion kohteena. 

****

Ja nyt tullaan Valtteri Bottaksen asemaan MB-tallissa.  MM-pisteissä vasta sijalla 17 olevan George Russellin    sanotaan  ensi kaudella korvaavan Valtteri Bottaksen varikko- ym huhujen mukaan.  Asia piti vahvistaa Silverstonin osakilpailun yhteydessä .

Levis Hamilton jatkaa vv. 2022-2023  MB-tallissa tuoreella kaksivuotisella  sopimuksella.  Lewis Hamilton ei ota kantaa  puoleen tai toiseen tallin toisesta kuljettajasta -ainakaan julkisuudessa.

Mutta onko MB:n tallipäällikkö Toto Wolff itse tehtäviensä  tasalla, jos hän antaa Valtteri Bottakselle “kenkää “  (jos yleensä on tarpeen muutoinkaan).   Jos katsoo kuljettajien MM-pistetilanteen lisäksi valmistajien   pistetaulukkoa, väitän, että   MB-talli    menettää  ykköspaikan ilman Valtteri Bottasta   Red Bull  -tallille. 

Valtteri Bottas on MB-tallille kullanarvoinen kuljettaja Jos olisin päättämässä, jatkaisin kahdella vuodella Bottaksen sopimusta MB-tallissa (ei taida olla tässä ihan puolueeton mielipide). Valtteri Bottasta ollaan  huhujen mukaan viemässä  milloin Kimi Räikkösen tilalle Alfa Romeo -talliin tai  George Russellin tilalle Williams -talliin.

Oliskohan sittenkin pistetty nyt jäitä hattuun, media mukaan lukien. Silverstonessa ei viimeisen tiedon mukaan julkaista mitään sopimusta, sanoo itse  George Russell F1:n virallisilla sivuilla. Myös  MTV  uutisoi samalla tavalla.

****

Suomalaisten F1 -kuljettajien palkintosijojen  määrässä Kimi  Räikkösen (103) jälkeen on nousut  toiseksi Valtteri Bottas   (61)  ennen Mika Häkkistä  (51). Kimi Räikkönen nousi  jo viime kaudella  eniten F1-osakilpailuja  ajaneeksi  kuljettajaksi  ( vv. 2001-2021). 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu