Sotshin F1 rata jälleen voitokas Valtteri Bottakselle

Tänään ajettiin kauden 10:s F1 osakilpailu vuoden 2014 talvioympiakaupungissa Sotshissa.

Circuit Sochi.svg

Ratakaavion lähde

Heti alkuun maaliintulojärjestys:

  1. Valtteri Bottas 2)Max Verstappen 3)Lewis Hamilton   14) Kimi Räikkönen

Valtteri Bottas voitti toisen kerran (edellinen 2017) Sotshin osakilpailun.

Lewis Hamiltonille määrättiin 10 sekunnin aikasakko, jonka hän kärsi varikolla renkaan vaihdon yhteydessä. Rangaistus johtui siitä, että  Lewi Hamilton teki sääntöjen vastaisesti harjoituslähdön varikkosuoran jälkeen radan puolelta.  Hamilton vältti kuitenkin vielä kovemman rangaistuksen eli ajokiellon seuraavassa osakilpailussa.

Valtteri Bottas ajoi tänään loistavasti ja maalissa ero Hamiltoniin oli yli 20 sekuntia.

Kilpailun kulku   –  Tulokset

****

2020   Driver  Standing       –    Constructor Standings

Lewis Hamiltonin seitsemättä maailmanmestaruutta  tänään kärsitty tappio Valtteri Bottakselle ei horjuta.  F1-  kaikkien aikojen   tilastoissa Lewis Hamilton ei vielä tänään päässyt voittojen määrässä tasoihin Michael Schumacherin kanssa. Osakilpailuvoittojen ja paalupaikkojen määrässä Lewis Hamilton on jo kärjessä.

****

Viime päivien huomattavin uutinen on, että sveitsiläisen Blick -lehden mukaan Kimi Räikkönen jatkaisi Alfa Romeo  -tallissa myös ensi kaudella. Räikkösen tallikaveriksi on nousemassa  F2-sarjaa  johtava Mick Schumacher. Kimi Räikkönen ei itse vahvista tietoa uran jatkumisesta ensi kaudella.

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu