Suomella monissa lajeissa yleisurheilun EM-kisoissa menestysodotuksia

Yleisurheilun EM-kisat Roomassa alkavat   perjantaina 07.06.2024 ja kestävät keskiviikkoon 12.06.2024 saakka.

EM-kisoihin osallistuu urheiljoita 48 maasta (Participating nations). Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu kisoista.

Minkä tilaston perusteella  voi  Suomen menestystä ennakoida.  Kauden Euroopan kärki-  ja rankinglistan vai  Suomen oman  kärkilistan perusteella.   Kyllä tuo Euroopan kärkituloslista  on parhain pohja ennakoinnille. Suomella on kisojen suurimpaan  kuuluva 67  urheilijan joukkue. Viime hetken poisjääntejä tulee .

Suomen menestys EM-kisoissa vuodesta 1934 alkaen  ja parhaat urheilijat käyvät  ilmi  tästä yhteenvedosta. Puolivuosisataa sitten – Rooman EM -kisoissa 1974 – Suomi saavutti 10  mitalia. 

En lähde  etukäteen kovin mahtipontiseen hehkutukseen tulevasta mitalimäärästä. Sen voin tässä ennustaa,  että  mitali- ja pistesijoille  1-8 ja loppukilpailuun pääsystä kenttälajeissa sijoille  9-12 tulee lukumääräisesti sijoittumaan suomalaisia vuosikymmeniin suuri määrä.

****

Kisojen aikataulu

Ylen lähetysajat ja suomalaiset

European Athletics History  –  EM-kisat 1934-2022

All Time Lists

****

Paavo Noponen:  EM Helsinki  1971  miesten 10 000 m  (Juha Väätäisen suurvoitto)

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu