Suomelle  sensaatiomainen voitto Davis Cupissa

Suomen eilistä  sensaatiomaista voittoa  USA:sta tenniksen Davis Cupissa on maailmalla uutisoitu laajasti (lue myös YLE). Ylen selostaja vertasi Suomea tenniksen ”lilliputtimaaksi”, joka voitti tenniksen jättiläisen.

Suomi yltää Davis Cupin  eilisellä  voitolla   8 parhaan joukkoon.  Davis Cupin finaalivaihe pelataan marraskuussa  Espanjan Malagassa 21.-26.11.2023.  Suomi kohtaa  finaalivaiheessa Kanadan tai Tsekin.

Kuluneella viikolla on pelattu Kroatian Splitissä  alkulohkoa pääsystä   Davis Cupin   -lopputurnaukseen.  Suomen joukkueen ovat muodostaneet Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen.

***

Davis Cup  on Kansainvälisen Tennisliiton  (ITF) järjestämä   maajoukkueturnaus (MM-turnaus). Turnausta on pelattu vuodesta 1900.

List of Davis Cup champions  (1900-2022)

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu