Suomen F1-kuljettajilla ei F1 kausi ole jatkunut ennakko-odotusten mukaisesti

Tänään ajettiin F1  kauden 16/21 osakilpailu Venäjän Sotshissa. Useimmille Sotshi tuo mieleen menneen Neuvostoliiton johtajien  (mm. Stalin) lomanviettopaikan  ja sitten lähihistoriasta  vuoden 2014 talviolympialaiset.

Vuoden 2014 talviolympialaiset tuovat urheilua seuraaville mieleen  kaksi ikävää asiaa: 

1) kautta aikain olympiahistorian kalleimmat olympiakisat ja rakennustöihin liittyneen korruption

2) isäntämaan olympiahengen vastainen  dopingtoiminta

****

Sotshissa on järjestetty  vuodesta 2014 alkaen F1-osakilpailut   olympiapuistossa. Järjestelyt on hoidettu asiaan kuuluvalla tavalla. Kilpailurataa on myös  kuljettajien toimesta kehuttu (Sochi Autodrom)

Viime aikoina on uutisoitu, että Vladimir Putinin johdolla ollaan  suunnittelemassa F1-kilpailuja myös Pietariin.

****

Kuluva kausi on edennyt jo niin pitkälle, että kauden maailmanmestarista ei ole epäselvyyttä. Lewis Hamilton  on ajamassa vakuuttavasti kohti kuudetta maailmanmestaruutta  ja Merdeces -talli kohti valmistajien merkkimestaruutta.

Driver Standings     —-    Constructor Standings

****

Suomen F1-kuljettajilla  ei F1 kausi ole jatkunut   ennakko-odotusten mukaisesti. Bottas -huolimatta tänään kakkossijasta- ei taistele enää F1-maailmanmestaruudesta. Räikkösellä ei ole mennyt viime osakilpailut lainkaan  hänen ajotaitojensa ja kokemuksen mukaisesti.

Valtteri Bottaksen  ja Kimi Räikkösen osakilpailukohtaiset pistekertymät ja sijoitukset sen osaltaan kertovat.

Se on kuitenkin varmaa, että molemmat kuljettajat  nähdään mukana myös ensi kaudella (F1 2020 calendar). Valtteri Bottas  jatkaa vuoden jatkosopimuksella MB-tallissa ja Kimi Räikkönen puolestaan jatkaa vielä  toisen vuoden Alfa Romeo -tallissa. Kuten tästä  linkin luettelosta käy ilmi, monissa talleissa ovat vielä auki ensi kauden kuljettajavalinnat.  Yksi mielenkiintoinen kysymys on, mitä tekee Sebastian Vettel. Monet lehdet ovat spekuloineet hänen lopettamisesta F1-tasolla.

Onko sitten kaudella 2021 enää F1-sarjassa mukana lainkaan suomalaisia kuljettajia, onkin sitten jo epävarmaa. Kimi Räikkösen ura F1-tasolla päättynee ensi kauden jälkeen. Valtteri Bottaksen jatko F1-sarjassa on suoraaan sidoksissa menestykseen. F1-sarjasta on  monia tilastoja. Ensi kaudella nyt lokakuussa 40 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen nousee   tämän F1- listauksen kärkeen.

****

Tänään ajetun Sotshin  osakilpailun maaliintulojärjestys muodostui seuraavaksi:

1 )Lewis Hamilton 2) Valtteri Bottas 3)  Charles Leclerc  13) Kimi Räikkönen

Kilpailun kulku   tästä linkistä.

Huomiota kiinnittää, että Charles Leclercin  neljä viimeistä kilpailua ovat menneet loistavasti. Leclerc on, kun viisi osakilpailua on vielä jäljellä,  uhkaamassa Valtteri Bottaksen kakkotilaa MM-pisteissä. Leclerc on noussut Ferrarin ykköskuljettajaksi ohi Sebastian Vettelin.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu