Suomen menestys jäi odotettua vaisummakasi viikonvaihteen maailmancupeissa

Tässä viikonvaihteessa tarjottiin  kotikatsomoihin  Rukalta ja Kontiolahdelta tuutin täydeltä katsottavaa ja kuunneltavaa talvilajien kilpailuja.

Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupeissa parhaaksi suomalaissijoitukseksi  tuli sija 14 miesten 20 km:llä Tuomas Harjulan tuomana. Muut ampumahiihtäjät olivat  jo sijoilla ynnä muut. 

Rukan pohjoismaisten lajien maailmancupissa odotettiin palkintosijoja. Mutta niin ei käynyt.

 Maastohiihdossa parhaimmat sijoitukset hiihtivät  Niskasen sisarukset Iivo ja Kerttu. Iivo Niskanen oli viides sekä  15 km:n perinteisen tyylin väliaikalähtöhiihdossa että saman matkan  takaa-ajolähdössä. Kerttu Niskanen ylsi puolestaan sijalle 6 naisten 10 km:n perinteisen tyylin hiihdossa. Nuo ovat sinänsä loistosuorituksia. Krista Pärmäkoski keskeytti Rukan kilpailut eilisen vaatimattomasti menneen 10 km:n jälkeen. Pärmäkoski pitänee nyt pitemmän kilpailutauon ja nähtäneen vasta ensi vuoden puolella kilpaladuilla.

Yhdistetyssä suomalaisilla  oli edelleen vaikeuksia mäessä.Kirkkaimmat tähtemme Eero Hirvonen ja Ilkka Herola joutuivat lähtemään joka matkalla  liiaan kaukaa hiihto-osuudelle yltääkseen palkintosijoille. Suksi kyllä kulkee, sillä Hirvonen ja Herola olivat vuorotellen  kolmena päivänä hiihto-osuuksilla päivän nopeimmat.

Mäenlaskussa tuntui, ettei ainakaan Rukalla nähty muutosta parempaan moniin vaatimattomiin edellisvuosiin verrattuna. Paras sijoitus oli Antti Aallon  sija 20. Muilla hyppääjillä ei ollut asiaa varsinaisessa kilpailussa toiselle kierrokselle. Suurin osa hyppääjistämme, kun lasketaan maajoukkueen ja kansallisen tason hyppääjät mukaan,  karsinta oli jo ylivoimainen este päästä varsinaiseen kilpailuun.  

***

Mutta Norjalla ja Ruotsilla meni sen sijaan hyvin. Molemmat maat kahmivat palkintosijoja yhteensä Rukan ja Kontiolahden maailmancupeissa, ettei tahtonut laskussa mukana pysyä. Ruotsi sai  yhteensä toistakymmentä palkintosijaa, kun maastohiihdon ja ampumahiihdon palkintojat lasketaan yhteen.  Se, että Norja kahmi palkinkintojoja yhteensä  kaksinumeroisen määrän, ei yllätä. Suomen menestys jäi odotettua vaisummaksi viikonvaihteen maailmancupeissa ja antanee valmennusjohdolle monenlaista pohdittavaa.

****

Ampumahiihdossa maailmancup jatkuu Kontiolahdella (03-06.12.2020). 

Alppihiihdossa   kauden pitäisi jatkua ensi viikonvaiheessa Italiassa (Santa Caterina Valfurva). Saa nähdä, miten  kilpailujen käy Italian pahan koronapandemian johdosta.

Maastohiihdon osalta ei ole tässä vaiheessa varmuutta, miten maailmancup jatkuu. Ensi viikonvaihteen Lillehammerin kilpailut on peruutettu. Kilpaillaanko Davosissa, on tässä vaiheessa Sveitsin koronatilanteen johdosta epävarmaa.

Yhdistetyssä on mahdollista, että seuraava maailmancup käydään vasta ensi vuoden puolella. Ramsaun osakilpailu on merkitty kalenteriin viikkoa ennen joulunpyhiä, mutta varmuutta kilpailujen pitämistä ei vielä ole.

Mäenlaskussa  on ensi viikonvaihteessa  Venäjän osakilpailu, joka näillä näkymin kilpaillaan. Suomi ei osallistu. Lentomäen MM-kisat on tarkoitus pitää Planicassa kahden viikon päästä. En lähde ennustamaan, lähtevätkö maat nykyisessä Euroopan koronapandemia -tilanteessa kilpailemaan Sloveniaan.

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu