Suomen moottoriurheilun huippunimet eniten viime vuonna esillä maailmalla

Ulkoministeriö julkaisi viime viikolla raportin Suomen kansainvälisestä medianäkyvyydestä vuonna 2021. F1- formulakuljettaja   Valtteri Bottas oli viime vuonna  ylivoimaisesti näkyvin suomalainen maailmalla.  Valtteri Bottas ajoi viime kaudella  kuljettajien F1-sarjassa kolmanneksi.

Toinen  -viime vuonna uransa päättänyt-  F1-kuljettaja Kimi Räikkonen oli myös  paljon esillä kuljettajaurallaan. Kimi Räikkönen  löytyy monesta tilastosta  ykköspaikalta, kuten myös tästä. Kimi Räikkösen F1-uran uran päättyminen on monin tavoin huomioitu (F1-www ) .

F1-kausi on alkanut aikaisempiin vuosiin verrattuna melkoisilla muutoksilla (ks. Driver Standings   ja       Constructor Standings ).   Vuosikausia hallinnut MB-talli on saanut päästää pistetaulukossa edelleen Ferrari -tallin  ja Red  Bull -tallin

Alfa Romeo -talliin tälle kaudelle  siirtynyt Valtteri Bottas on hyvillä ajoillaan nostanut  tallinsa MM-pistetaulukossa peräti viidennellä sijalle.  Bottaksella on realistiset mahdollisuudet ajaa yksittäisissä osakilpailuissa palkintosijoille. Ennen kauden alkua ei juuri kukaan siihen uskonut.

***

Mutta viime viikonvaihteessa itse kukin seurasi äimän käkenä ralliautoilun  Kroatian osakilpailua ja sen viimeistä erikoiskoetta.  MM-sarjaa jo ajettujen kahden osakilpailun jälkeen johtanut   Kalle Rovanperä (21 v.)  ratkaisi  voiton viimeisellä erikoiskokeella  ja lisäsi etumatkaansa MM-pistetaulukossa.  Maailmalla voitto ja tapa, miten se tuli , noteerattiin näkyvästi (ks. esim. Reuters). Rovanperä on nousemassa yhdeksi  tämän hetken  kuuluisimmista suomalaisista.

***

Tuohon ulkoministeriön raporttiin palatakseni urheilun lisäksi seuraan tätä maailmanmenoa meillä ja muualla.

Suomen valinta maailman onnellisimmaksi maaksi noteerattiin jo näyttävästi viime vuonna. Suomen ykköstila on saanut jatkoa myös uusimmassa listauksessa (Report 2022).

Seuraan joka päivä CNN-kanavaa ja siinä ovat olleet eniten esillä viime kuukausina suomalaisista politikoista  Sauli Niiinistö –    Alexander Stubb  –  Pekka Haavisto . Oma oletukseni,  että  Stubb ja Haavisto lienevät  ehdokkaana Suomen presidentinvaaleissa 2024.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu