Suomen Olympiakomitean puheenjohtajavaaliin yllätyskäänne

Tänään pidetään  Suomen Olympiakomitean puheenjohtajavaaliin  liittyvä tilaisuus Urheilumuseossa. Olympiakomitean  nykyisen toisen varapuheenjohtajan Jukka Rauhalan vetämä ehdollepanotoimikunta esittelee kaikki puheenjohtajaehdokkaat. Yle Areena  lähettää klo 14 tilaisuuden suorana.

 

Tähän aamuun mennessä  tehtävään olivat ilmoittautuneet (tai ilmoitettu) :

  •  St1:n pääomistaja  Mika Anttonen  
  • Olympiakomitean nykyinen hallituksen jäsen, kansanedustaja Sari Multala  
  • Olympiakomitean hallituksen nykyinen varapuheenjohtaja  Susanna Rahkamo 
  • SUL:n entinen puheenjohtaja,  Olympiakomitean entinen  varapuheenjohtaja, entinen ministeri ja nykyinen kansanedustaja Ilkka Kanerva  
  • Suomen Urheiluliiton omistaman markkinointiyhtiö Track & Field Finland oy:n entinen toimitusjohtaja, entinen kansanedustaja  ja ministeri, Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori

Aamupäivällä olemme uutisista kuulleet  Mika Anttosen luopuvan ehdokkuudesta.

Ottamatta kantaa aamun viimeisempiin  käänteisiin ja syihin,  totean vain, että Suomen Olympiakomiteaan kuuluu 88 jäsenliittoa. Puheenjohtajaksi valituksi tuleminen edellyttää  jäsenliittojen enemmistön tukea.  Suomen Olympiakomitean säännöissä  on tarkemmin mainittu kunkin lajiliiton edustaman  äänimäärän perusteet. Yhden tai kahden lajiliiton ehdollepano ei siis riitä puheenjohtajaksi  valintaan, vaan tarvitaan myös liittojen välillä etukäteen keskustelua ja näkemysten vaihtoa. Mitä nimitystä tälle yhteydenpidolle kukin käyttää, on sitten itse kunkin omassa  harkinnassa.

***

Suomen Olympiakomitean nykyinen hallitus

Suomen Olympiakomitean puheenjohtajat:

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu