Suomen pääsy   jalkapallon EM-kisoihin ei vielä ole varma

Suomen miesten pääsyä jalkapallon arvokisoihin on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Aikoinaan odotettiin pitkään, että milloinka Suomi voittaa miesten jääkiekon maailmanmestaruuden. Ja tulihan se aikanaan vuonna 1995 ja sitten uudestaan 2011 sekä tänä vuonna jo kolmannen kerran 2019.

Samanlainen pitkä odotus oli aikoinaan, että näkispä päivän, koska Suomi voittaa Eurovision laulukilpailut. Sekin tuli aikanaan vuonna 2006.

****

Nyt ovat olleet pitkin vuotta odotukset korkealla, että vihdoinkin Suomi selviää miesten jalkapallon arvoturnaukseen eli ensi vuonna pidettäviin jalkapallon  EM-kisoihin

Mutta viime lauantain rökäletappio  Bosnia-Hertsegovinalle muuttikin nopeasti Suomen lohkon sarjataulukon tiukaksi toisen EM-kisoihin selviytyjän maan osalta. Italia on jo varmistanut pääsyn EM-kisoihin.

Suomi varmistaa paikkansa EM-kisoihin, jos voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa ottelua  kotona Armeniaa ja Liechtensteinia sekä  vieraissa Kreikkaa vastaan. Yksikin  tasapeli voi pahimmassa tapauksessa viedä Suomelta paikan EM-kisoihin, jos samaan aikaan Bosnia-Hertsegovina voittaa vastaavasti kaikki jäljellä olevat omat ottelunsa. Tasapisteissä ratkaisevat keskinäiset ottelut ja niissä Bosnia-Hertsegovina maalierolla 4-3 on Suomea parempi.

***

P.s Onhan Suomi pelannut miesten jalkapallon arvoturnauksissa, nimittäin olympiakisoissa   neljä kertaa (1912, 1936, 1952, 1980).

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu