Suomen pelit jatkuvat jääkiekon MM-kisoissa taas mitaliotteluihin
Suomen pelit eivät päättyneet tänään ottelussa Tsekkiä vastaan, vaan 1 – 0 voitolla Suomi pelaa taas mitaleista.
Tämän lehden toimittaja jo etukäteen tuomitsi Suomelle tappion.
Tiedote
Alle kuukausi Yhdysvaltain presidentinvaaleihin – Lue viimeisimmät vaaliuutiset täältä!
Suomen pelit eivät päättyneet tänään ottelussa Tsekkiä vastaan, vaan 1 – 0 voitolla Suomi pelaa taas mitaleista.
Tämän lehden toimittaja jo etukäteen tuomitsi Suomelle tappion.
Turnauksessa on tultu vaiheeseen, jossa kriittisinkin kansalainen aina Lauri Gröhniä myöten haluaa tietää, kuinka leijonajoukkue pärjää.
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/grohn/urheilu/
Ilmoita asiaton viesti
Kahdeksan kierrosta on pelattu ja hups: k a i k k i mitalipelijoukkueet tulivat Suomen alkulohkosta.
Eihän tämä todellisia voimasuhteita kuvasta, mutta kun yksi puolivälieräpäivä ratkaisee kaiken, näin voi käydä. Parempaa systeemiä on ehdotettu:
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jpvuorela/jarjellinen-systeemi-jaakiekon-maailmanmestaruudeksi/
Ilmoita asiaton viesti
JOS urheilukilpailujen tarkoitus olisi vain selvittää, kuka on paras, toiseksi paras jne. jossain tyhjänpäiväisessä, ehdotuksesi voisi olla ihan hyvä. Mutta tarkoituksenahan on lähinnä tuottaa viihdettä katsojille, mihin pudotuspelisysteemi on katsottu parhaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Minun systeemissäni jännitys säilyisi yhtä kauan kuin nykyisessä. Pudotuspelisarjojahan ei ole nykyäänkään, päinvastoin kuin kansallisissa liigoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Sun systeemissäsi, jossa pelattaisiin kuuden parhaan kesken kaikki kaikkia vastaan -sarja, voisi sen viimeisellä kierroksella olla otteluita, jotka toisen osapuolen kannalta ovat merkityksettömiä.
Nykysysteemissä on kuusi pudotuspeliä ja finaali, joissa kaikissa on osapuolten kannalta selkeä ja yleisölle selkeästi hahmottuva panos.
Mulle toki on samantekevää, miten noista tyhjänpäiväisistä paremmuuksista kamppaillaan:-)
Ilmoita asiaton viesti
Huomaan kuuntelevani jokaista Jukka Jalosen suusta tulevaa sanaa tarkasti ja tutkistellen. Päävalmentaja ei ole pitkäpuheinen, joten hänen mietteensä kuulostavat yhä harkitummilta, yhä pätevämmiltä ja yhä viisaammilta.
Jos kansa saisi valita keskuudestaan Valtakunnanvanhimman, olisi Jalonen vaalin ennakkosuosikki. Kuinka ylevästi hän muotoilikaan päätelmänsä ottelusta Suomi-Tshekki: ”Vaikka olisimme hävinneet pelin, en olisi voinut moittia pelaajia mistään.” – Näin puhui Zarathustra?
Ilmoita asiaton viesti
Hmm, ei ehkä ihan nietzscheläiseltä kuulosta…
Ilmoita asiaton viesti
Itse seuraan yleensä lätkän arvokisojen Suomen ottelut, muuten ei laji kauheasti kiinnosta. Ehdoton asiantuntija toki olen sillä varmuudella, mitä veikkaus tv:n pätkivästä lähetyksestä nyt näkee. Mutta minua ihmetyttää se, miten huono kunto pelaajilla on.
Miten on mahdollista että huippu-urheilija jaksaa pelata minuutin kerrallaan ja sitten pitää päästä penkille puuskuttamaan? Esim. potkupallossa useimmat ovat 45 minuuttia kentällä ilman lepoa, ellei sellaiseksi lasketa kentän pinnassa kieriskelyä joka ei vaikuta levolta, ja intensiivisessä ja vauhdikkaassa koripallossakin ei ole harvinaista että joku puurtaa 10 tehokasta peliminuuttia putkeen. Maratoonareista nyt puhumattakaan.
Jos MINÄ olisi jääkiekkovalmentaja, panisin pelaajat lenkille päivittäin niin jaksaisivat tehdä työtään. Alkuun voisi päästä reippaalla kävelyllä vaikka 5 km ja siitä pikkuhiljaa kävelyn oheen pidempiä juoksujaksoja kunnon kohentuessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Miten on mahdollista että huippu-urheilija jaksaa pelata minuutin kerrallaan ja sitten pitää päästä penkille puuskuttamaan?”
– Mielenkiintoinen kysymyksenasettelu! Kun varttimaileri juoksee ratakierroksen 45 sekunnissa, hengästyttäähän sekin, vaikka on millainen ammattimies asialla.
Jos kiekkovalmentaja Salonen peluuttaisi miehistöllään vaikkapa 10 minuutin vaihtorytmiä, antaisi hän huiman etumatkan vastustajalleen. Katsomon takariville asti näkee, kuinka tärkeää jääkiekkoilijalle ovat nopeus, voima ja energia. Kun joukkueessa on sääntöjen mukaiset 20 pelaajaa, joista kentällä saa olla 1+5, miehistöjä kannattaa vaihtaa tiheästi. ”Kaveri” (=vastustaja) tekee niin joka tapauksessa.
Hyvä pointti on jääkiekon ja koripallon vertaaminen! Mikä mahtaa olla energiankulutus per minuutti per pelaaja keskimääräisessä huipputason ottelussa? Haloo, liikuntamaisterit?
Ilmoita asiaton viesti
Aivan. Miksei koriksessa vaihdeta kentällisiä minuutin välein niin kaikki jaksaisivat painaa sen minuutin aivan täysillä eikä pitäisi himmailla voimiaan säästellen? Jos se taas ”sotkee pelirytmiä” niin mikseivät vaihdot sotke pelirytmiä lätkässä?
Lätkähän muuttuisi paljon mielenkiintoisemmaksi, jos vaihtojen määrää rajattaisiin kuten potkupallossa. Esim. pelin aikana saisi tehdä kolme vaihtoa. Sitten punnittaisiin kenellä kunto kestää. 😀
Muoks:
”Kun varttimaileri juoksee ratakierroksen 45 sekunnissa, hengästyttäähän sekin, vaikka on millainen ammattimies asialla.”
Tuo on totta, mutta on niillä parempi kunto kuin toisilla jotka jaksaa juosta vain 100 m.
Ilmoita asiaton viesti
Tunnet koriksen hyvin, koska olen omin silmin nähnyt sinut tv-lähetyksessä Montpellierin kisatapahtumasta muutamia vuosia sitten. Perustuuko koripallon joukkuetaktiikka ”kentällisiin” samalla tavoin kuin jääkiekkojoukkueen peluutus?
Joskus vaihtaminen todellakin sotkee pelirytmiä. Silloin Antero Mertaranta selostamossa parkaisee: ”Suomella on vaihto kesken!” Aivan kuin olisi muka epäreilua, että vastustaja samaan aikaan rakentaa nopean hyökkäyksen.
Ilmoita asiaton viesti
Aika moni kertoo nähneensä ja jännä kun tuosta kuulee vieläkin, olin takamiehenä sattumalta jossain ”idiootit ulkomailla” tai vastaavassa ohjelmassa. Johtuu siitä että tämä varsinainen kuvattava oli huonojalkainen ja annoin hänelle paikkani sen kerroksen eturivistä ja siirryin vapaaseen paikkaan hänen takanaan.
Oikeasti korishan on lätkää enemmän yksilölaji ja ne kunkin paikan parhaat pelaajat ovat kentällä. Aika usein tiukoissa matseissa se joukkue voittaa, jonka vaihtopenkiltä löytyy tarpeeksi syvyyttä paikkaamaan kun nämä parhaat käy huilimassa esimerkiksi ratkaisuhetkiä varten. Vastaavia kentällisiä ei ole, hyvä pointti.
En tiedä mutta arvaan, että koripalloilijat pärjäisivät missä tahansa kestävyysurheilussa jääkiekkoilijoita paremmin siitä huolimatta että koripallo edellyttää myös räjähtävää lähtöä.
Ilmoita asiaton viesti