Suomi on ollut mukana jo mukana miesten jalkapallon arvoturnauksissa

Minulla ei ole miesten  jalkapallossa erityistä koti- tai ulkomaista suosikkiseurajoukkuetta, vaan kannatan Suomen maajoukkuetta.

Pitkin päivää on Suomen valtiollisen yhtiön radiokanavalla ollut esillä  klo 19 pelattava jalkapallon EM-karsintaottelu Suomi-Liechtenstein, jossa pitäisi lopullisesti ratketa pääsy ensi vuoden EM-kisoihin (12.06-12.07.2020).

Uutisoinnissa en ole kuullut vielä mainittavan, että Suomi on jo pelannut miesten jalkapallon arvoturnauksissa, nimittäin olympiakisoissa   neljä kertaa (1912, 1936, 1952, 1980).

Suomen sijoitus tällä hetkellä  Fifan rankingissa on sijalla 55 (Tanska 14, Ruotsi 18, Islanti 40 ja Norja sijalla 45.).  Suomi tuntuu saavan maailmalla  valtaisaa huomiota,  jopa Ruotsin lehdissä

History of UEFA European Championship finals

——-

Suomi on muuten saavuttanut aikuisten sarjassa  maailmanmestaruuden mm. miesten jääkiekossasalibandyssä ja jääpallossa. Milloin jalkapallossa ?

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu