Suomi  otti takapakkia pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeissa

Maastohiihtokausi on päättymässä  perjantaina ja lauantaina Rukalla     Suomen cupin finaaliin. On aika tehdä tilinpäätöstä päättyvästä kaudesta.

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoissa Oberstdorfissa Suomi sai kolme mitalia ( hopeaa Ilkka Herola miesten yhdistetyssä   ja    miesten sprinttiviestissä   sekä pronssia   naisten viestissä ). Edellisissä vuoden 2019 Seefeldin  MM-kisoissa Suomen mitalimäärä jäi yhteen Iivo Niskasen 15 km:n pronssimitaliin). 

****

Suomen kansainvälisen tason mittarina mielestäni toimii paremmin sijoitukset maailmancupissa. Suomi  otti takapakkia  tällä kaudella  selvästi hiihtolajien maailmancupeissa. Se on tosiasia.

Maastohiihto: 

Naiset, paras suomalainen  Krista Pärmäkoski sijalla 12.

Miehet, paras suomalainen Iivo Niskanen sijalla  23

Mäkihyppy:

Naiset, paras suomalainen Julia Kykkänen sijalla 33

Miehet, paras suomalainen Antti Aalto sijalla 37 (maitten välisessä cupissa Suomi sijalla 9)

Yhdistetty

Miehet, paras suomalainen Ilkka Herola sijalla 7 (maitten välisessä cupissa Suomi sijalle 5.

Naisten yhdistetty,  Suomi ei ollut mukana kaikissa osakilpailuissa. Valmennusryhmää ollaan vielä kokoamassa tuleville vuosille.

Ilman Ilkka Herolaa  Suomen menestys  olisi ollut   hiiihtolajien maailmancupissa  perin vaatimaton.

**** 

Pekingin   ensi talven talviolympiakisojen alkamiseen  (04-20.02.2022) ei ole enää kuin 10 kuukautta. On selvää, että Suomi lähtee pohjoismaisissa hiihtolajeissa altavastaajana Norjaan, Ruotsiin ja Venäjään nähden. Kovaa vastusta Suomi saa myös  Saksan, Ranskan  ja Sveitsin sekä Itävallan  joukkueista.

Edellisissä vuoden 2018   PyeongChangin talviolympiakisoissa  Suomi  sai kuusi mitalia ( kirkkainpana Iivo Niskasen  50 km:n kultamitali – Krista Pärmäkosken kolme mitalia  hopeaa  30 km  –    pronssia 10 km v  – pronssia   skiathlon sekä pronssimitalit   naisten jääkiekossa  ja  Enni Rukajärvi naisten slopestylessä .

****

Suomi on perimmältään hiihtourheilukansaa. Sen osoitti Oberstdorfin miljoonakatsojat tv:n ääressä.  Myös laaja seuratyö  kautta maan ja  SM-hiihtojen suuri osallistujamäärä on ilahduttavaa. Menestys on kuitenkin monesta tekijästä kiinni; terveystilanteesta, välineistä kilpailutilanteessa ja urheilijan psyykkisestä  ja fyysisestä tilasta muutaman asian tässä mainitakseni. Varmaan Hiihtoliitossa käydään kaikki osatekijät läpi menneeltä kaudelta, missä onnistuttiin, missä ei. Vankkumattomana hiihtourheilun ystävänä luotan ja toivon  Suomen hiihtolajien urheilijoiden tuottavan meille katsomon puolelta seuraaville  monta riemun hetkeä.

****

Ampumahiihdon maailmancupissa Kaisa Mäkäräisen lopettaminen  näkyi  pistetaulukossa. Miesten cupissa paras suomalainen  Tero Seppälä löytyy sijalta 36  ja naisten cupissa paras suomalainen  Mari Eder löytyy sijalta  54.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu