Suomi voi jäädä mitali- ja pistesijojen ulkopuolelle Dohan MM-kisoissa

Yleisurheilun MM-kisat Dohassa  alkavat parin viikon kuluttua.

Suomen tilanne ei näytä kovin hyvältä, sillä Suomi voi jäädä kokonaan mitali- ja pistesijojen ulkopuolelle  Dohan MM-kisoissa. Tällaista ei ole käynyt kuin kerran aiemmin MM-kisojen historiassa vuonna 2011 Daegun MM-kisoissa.

Edellisissä vuoden 2017 MM-kisoissa Lontoossa Suomi jäi mitalitta. Vuoden 2015 Pekingin MM-kisoissa Suomi sai  edellisen mitalin – yhden pronssimitalin – Tero Pitkämäen tuomana.

Tästä taulukosta näet Suomen mitali- ja pistesijat yleisurheilun MM-kisoissa

MM-kisojen kaikkien aikojen  mitalitaulukossa Suomi on sijalla 25. Ruotsi  (21) ja Norja (22) ovat jo menneet ohi ja ovat siellä Dohan MM-kisojen jälkeenkin.

Suomen joukkue täydentyi tänään kahdella urheilijalla  tilastorankingin perusteella.

Vaikka etukäteisodotukset Dohan MM-kisoista eivät Suomen osalta ole suuret, yleisurheilu on  minulle ykköslaji. Yhtä lähellä ovat pohjoismaiset hiihtolajit. Tottakai Suomen menestys myös jääkiekossa ja moottoriurheilussa ovat  mieluista seurattavaa.

 

****

Dohan MM-kisojen päivittäinen aikataulu

Kärkitulosten haltijat 2019:  miehet  –   naisetLaajemmat tilastot tästä

MM-kisat  1983-2019

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu