Talvilajeissa kilpaillaan koronapandemian vaatimilla rajoituksilla

Talvilajit alkavat vähitellen käynnistyä kaikessa laajuudessa koronapandemian  vaatimilla rajoituksilla.  Kymmenien tuhansien yleisömeriä  tuskin nähdään alppihiidon, mäenlaskun tai ampumahiihdon  maailmancupeissa tällä kaudella.

Monia talvilajien maailmancupkilpailuja  (ks. koko kauden kalenterit alla olevista linkeistä)  käydään tässä kuussa Suomessa:  Levillä naisten pujottelussa, Rukalla pohjoismaisissa hiihtolajeissa ja Kontiolahdella ampumahiihdossa.

Maastohiihto  –  MäenlaskuYhdistetty  –  Alppilajit  –  Freestyle  – Lumilautailu  –  Pikaluistelu  – Ampumahiihto

****

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat pidetään Oberstdorfissa  23.02. – 07.03.2021. Maastohiihdossa toukokuussa nimetyn    maajoukkueen nimilistasta  koostunee Oberstdorfin MM-joukkue Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen johdolla.  Koronapandemia vaatii niin kisajärjestäjiltä, medialta, urheilijoilta kuin  kunkin maan joukkueen mukana olevalta  henkilökunnalta  varautumista erityisjärjestelyihin.

Joko Suomen mäenlaskussa  noustaan  vuosikausia jatkuneesta  aallonpohjasta   Japanista Suomeen takaisin siirtyneen  päävalmentaja Janne Väätäisen valmennusjohdolla.  Lajin harrastajien vähäinen määrä alkaa olla  rajoittava tekijä nousta takavuosien laajalla rintamalla  maailman kärkeen.

Yhdistetyssä  odotetaan Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen toimesta viime kautta parempaa menestystä ja mäenlaskutaidon palaamista hiihtotaidon tasolle  päävalmentaja Petter Kukkosen ja mäkivalmentaja Falko Krismayerin valmennusjohdolla.

Ampumahiihdossa tästä linkin nimilistasta puuttuu yksi Suomen vuosikausien maailmantason menestyjä Kaisa Mäkäräinen.  Toivottavasti ei Mäkäräisen poisjäännin myötä  Suomi tipu maailmancupissa kokonaan sarjaan ynnä muut .Kaisa Mäkäräinen nähdään ja kuullaan jatkossa Ylen Urheilustudiossa.

Pikaluistelussa ei Pekka Koskelan ja  Mika Poutalan lopettamisen  jälkeen ole vielä ainakaan Suomella maailmancupissa ja muissa arvokisoissa mitalisijoille yltäviä luistelijoita. Toivottavasti tästä maajoukkue -ryhmästä  kehittyy maailmantason luistelijoita.

Lumilautailussa on Suomella  useita kansainväliseen menestykseen kykeneviä taitavia urheiljoita ketään nimeä tässä erikseen esille  nostamatta.  Alpihiihdon ja freestylen  osalta  tilanne ei ole yhtä hyvä.  Alppihiihdon MM-kisat Italian  Cortinanassa  on kalenteriin merkitty pidettäväksi  09-21.02.2021. Saa sitten nähdä, voidaanko ne pitää koronapandemian johdosta.

****

Maastohiihdon Suomen cup  käynnistyy  nyt viikonvaihteessa Vuokatissa, jossa  ladut on tehty  jo lokakuussa säilölumesta.

Saa sitten nähdä kuinka paljon joudutaan peruuttamaan maailmancupin eri kilpailuja koronapandemian tai lumenpuutteen johdosta. Viime talvena monessa lajissa koronapandemian johdosta  viimeiset kilpailut  peruttiin  mm. alppihiihdossa, maastohiihdossa ja mäenlaskussa. Sen sijaan ampumahiihdon maailmancup päättyi suunnitelman mukaisesti maaliskuussa Kontiolahdella.

 

****

Salpausselän kisojen  historiaa 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu