Tour de France  alkaa ensi viikolla koronapandemian vallitessa

Maailman kuuluisin  pöyräkilpailu  Tour de France  alkaa tänä vuonna totuttua myöhempään – ensi viikolla  –  29.08.2020 Nizzasta päätyen 20.09.2020  Pariisiin (Champs-Elysees). Kilpailu piti alunperin alkaa 27.06.2020 Yhteispituudeksi  21 etapin kilpailussa tulee 3 470 km.

Muut klassikot  Giro d’Italia ja  Vuelta a España on siirretty nekin alkuperäisestä aikataulusta loka-marraskuulle.

****

Miten Tour de France  voidaan  Ranskassa koronapandemian olosuhteissa  viedä turvallisesti läpi niin urheilijoiden, järjestelykoneiston kuin katsojien kannalta. Miten katsojat voidaan rajata/eristää esim. vuoristoetapeilla kilpailijoiden lähetäisyydeltä pois. Joka vuosi innokkaimmat katsojat ovat enemmän tai vähemmän vuoristoetapeilla  lähietäisyydellä pyörälijöistä. Tourin nelinkertainen voittaja britti Chris Froome  kantoi jo keväällä huolta  yleisön käyttäytymisestä    BBC:n haastattelussa.

Minusta formula  F1 -kilpailuissa on -ainakin  -tv -kuvan perusteella-  hoidettu ehkä parhaiten suojautumistoimet koronavirukselta. Jalkapallossa  ja yleisurheilussa asia on myös  huomioitu, muttei niin hyvin kuin F1-kilpailuissa.

****

Lajin arvostettu media Cyclingnews seuraa tiiviisti  Tour de France -kilpailun  kulkua ( Results & News ). 

Suomessa  Eurosport  -kanavalla Tour on suorina lähetyksinä päivittäin nähtävillä.  Myös France tv2  -kanava lähettää suorat lähetykset päivittäin.

Tour de France History

Olen monena vuonna maininnut -teen sen nytkin – tässä Tourin blogissani, että  voittajaluettelosta puuttuu kokonaan voittajan nimi vv. 1999-2005. Voittajaluettelossa oli vielä monta vuotta – aina vuoteen 2013 saakka  Lance Armstrongin  nimi, joka nyt on yliviivattu.   Tourin omilla sivuilla  ei juurikaan kerrota tuosta urheilun ehkä yhdestä suurimmasta skandaalista. Onhan siellä lisäksi  mm. voittajan nimi muutettu esim. vv. 2006 ja 2010 osalta dopingin käytön vuoksi. Pyöräillyllä on pitkä dopinglista jo 1800-luvun lopulta alkaen.

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu