Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisojen peruuttamisen  sietämätön vaikeus

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF ) ei  tämän viikon  kaksipäiväisessä kokouksessaan päättänyt  ensi kevään Valko-Venäjän MM-kisojen kohtalosta.  Asia siirtyi tammikuussa pidettävään kokoukseen. Asiaa on “pompoteltu” IIHF:ssä kuukausikaupalla.

Kisat on jaettu kahden maan Valko-Venäjän ja Latvian kesken. Aiemmin syksyllä Latvia kehotti  Kansainvälistä jääkiekkoliittoa  ottamaan  kisat pois Valko-Venäjältä maan levottoman poliittisen tilanteen johdosta .

****

Jos  IIHF  edelleen pitää kiinni Valko-Venäjän MM-kisojen järjestämisoikeudesta, Suomen jääkiekkoliitto viime kädessä päättää Suomen osallistumisesta MM- kisoihin.  Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoi eilen TV:ssä, ettei Suomi tule Valko-Venäjän nykyisissä levottomissa olosuhteissa osallistumaan MM-kisoihin.

Minulla on sellainen tuntuma, että USA:n seuraava presidentti  Joe Biden tekee  Valko-Venäjän MM-kisojen osalta saman kuin presidentti Jimmy Carter  vuoden 1980 Moskovan olympiakisojen osalta: USA ei osallistunut kisoihin. Enkä usko myöskään, että Kanada osallistuu Valko-Venäjän MM.kisoihin.  Myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö aiemmin elokuussa TV1:n haastattelussa otti tiukan kannan Valko-Venäjän MM-kisoihin.

IIHF:n presidentti  Rene Fasel on joutumassa muiden maiden jyräämäksi, kun hän on kuukaudesta toiseen siirtänyt asia ratkaisua ja pitänyt kiinni Valko-Venäjän järjestämisoikeudesta

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat  on määrä pitää Suomessa Tampereella. Mahdollisuus siihen, ettei jääkiekon MM-kisoja pelata lainkaan  tämän vuoden lisäksi myöskään ensi vuonna, on kohtalaisen suuri.

****

IIHF World Championship medalists

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu