Valtteri Bottaksen varassa on ollut suomalaisten huippumenestys kauden moottoriurheilussa

Tänään ajettiin kauden 19/21  F1 osakilpailu USA:n Austinissa. Tulosluettelo on viime vuoden tapaan (Kimi Räikkönen voitti)  komeaa luettavaa, sillä  Suomen Valtteri Bottas    ajoi tänään  loistokkaaseen voittoon ja  seuraaville palkintosijoille ajoivat kauden maaailmanmestaruuden tänään varmistanut Lewis Hamilton  ja Max Verstappen. 

Viime vuoden USA:n osakilpailun voittaja Kimi Räikkönen  ajoi tänään sijalle  11. Ensi kaudella  Kimi Räikkönen nousee   tämän F1- listauksen kärkeen, jos ajaa  yli puolet ensi kauden osakilpailuista.

USA:n osakilpailun kulku

**** 

Voidaan hyvällä syyllä sanoa,  että Valtteri Bottaksen varassa ollut  pääosin suomalaisten menestys tämän kauden moottoriurheilussa. Kuten tuosta alla olevasta linkistä selviää, Valtteri  Bottas on saavuttanut kuluneella kaudella peräti 15 palkintosijaa, joista 4 voittoa. Se on suomalaista autourheiluhistoriaa yhdellä kaudella saavutettuna.  Maailmanmestaruuteen Bottaksella ei enää ole mahdollisuuksia, sillä sen vie kuudennen kerran  tallitoveri Lewis Hamilton. Mutta MM-pisteiden kakkossija ja mukana kuljettajana tuomassa MB-tallille valmistajien mestaruutta ovat Bottakselta loistava näyte.

Drivers’ Championship standings  –  Constructors’ Championship standings

*****

Ralliautoilun MM-sarjassa ei kuluneena vuonna suomalaiskuljettajilta ole mennyt odotusten mukaisesti. Maailmanmestaruus on jo rakennut virolaiselle  Ott Tänakille. Paras suomalainen Jari-Matti Latvala löytyy  MM-pisteissä ennen viimeistä osakilpailua vasta sijalta 7.  Ainoa maininnan arvoinen asia on, että kauden maailmanmestari löytyy  Tommi Mäkisen johtamasta tallista. Mutta siitä huolimatta kaudesta jää Mäkisen -tallille osittain karvas maku.  

Mitä tapahtuu kauden viimeisessä osakilpailussa, kumpiko talli  vie valmistajien maailmanmestaruuden Hyundai   vai  Toyota    -talli. Ajaako kauden maailmanmestari Ott Tänak ensi kauden vai vielä nykyisen  Tommi Mäkisen tallin puolesta viimeisessä osakilpailussa. Tuolta kysymykseltä ei voida välttyä, sillä  tallivaihdos heti maailmanmestaruuden jälkeen ihmetyttää monia. Voi tulla mielenkiintoinen tilanne, jossa sääntöpykäliäkin voidaan joutua ottamaan esille.

Rally Championship for Drivers  –   Rally Championship for Manufacturers

****

Suomi on monissa muissakin lajeissa  moottoriurheilukansaa, joista erikseen mainitsen Aki Ajon  johtaman menestyksekkään ratamoottoripyöräilytallin. Monelta jää asia noteeraamatta.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu