Valtteri Bottas syötti turkinpippuria F1-osakilpailussa

Tänään ajettiin   Turkin  F1 osakilpailu. Kuvainnollisesti sanoen Valtteri Bottas syötti muille tulista turkinpippuria (Chilin vanha puhekielinen vastine).  

Maaliintulojärjestys tänään:  1) Valtteri Bottas     2)  Max Verstappen 3) Sergio Perez

4)  Charles Leclerc     5)  Lewis Hamilton    12)  Kimi Räikkönen

Kilpailun kulku    –  Results

Valtteri Bottas pääsi  aika-ajojen toisen sijan perusteella  lähtemään paalupaikalta, koska tallikaveri Lewis Hamilton joutui lähtemään lähtöruudusta 11 moottorivaihdon johdosta.

Tilanne ennen päivän osakilpailua oli MM-pisteissä, että Lewis Hamilton johti kahdella pisteellä ennen Max Verstappenia. Valtteri Bottas MM-pisteiden kolmannella sijalla on  tukemassa MB-tallin johtoasemaa.  Max Verstappen siirtyi tänään vuorostaan taas MM-pisteissä johtoon.

Driver Standings ———– Constructor Standings 

****

F1-kaudella on vielä jäljellä kuusi osakilpailua. Kauden maailmanmestaruus ei ole vielä ratkennut  ja se voi jäädä jopa kauden viimeiseen osakilpailuun 12.12.2021 Abu Dhabissa.

Ensi kauden 2022  kuljettajaratkaisut  on yhtä vaille tehty. Alfa Romeo -tallin ratkaisu kuka on Valtteri Bottaksen tallikaveri  puuttuu vielä.

***

Suomalaisittain viikonvaihteen  kovin urheilusuoritus on Robert Heleniuksen voitto Las Vegasissa nyrkkeilyn raskaan sarjan ottelussa. Ulkomainen media ympäri maailmaa (mm. New York Times  –  The Sun)  on noteerannut Heleniuksen loistavan voiton.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu