Varikkokäynnin ajoitus ja virtuaalinen turva-auto ratkaisuosissa Imolan osakilpailussa

Tänään ajettiin Italian Imolassa  kauden 13/17 F1-osakilpailu. Edellisestä vuonna 2006  Imolassa ajetusta F1-osakilpailusta   ehti  kulua 14 vuotta . Vuoden  1994 Imolan osakilpailu muistetaan  lajin moninkertaisen  maailmanmestari Ayrton Sennan  kolarista  ja menehtymisestä.

Imola 2009.svg

Rataprofiilin lähde

Maaliintulojärjestys tänään:

  1. United Kingdom Lewis Hamilton    2. Finland Valtteri Bottas  3.  Australia Daniel Ricciardo  9. Kimi Räikkönen

Jos vähän sinivalkoisin lasein tämän päivän kilpailua katsoo niin, varikkokäynnin ajoitus ja virtuaalinen turva-auto olivat osittain ratkaisuosissa. Siinä vaiheessa kun johdossa ollut Valtteri Bottas kutsuttiin varikolle, hän menetti käytännössä mahdollisuutensa voittoon. Lisäksi 15 sekuntia kestänyt  virtuaalinen turva-auto satoi varikkokäynnin suoraan  100 % Lewis Hamiltonin laariin.  Samalla tässä heti  totean, että Lewis Hamilton on  loistava kaikkien aikojen F1-kuljettaja.

Suomalainen F1-kuljettaja ei ole vielä Italian maaperällä voittanut osakilpailua, ei tänäkään vuonna.

Kilpailun kulku

Results

****

2020   Driver  Standing       –    Constructor Standings

Lewis Hamilton on ajamassa kohti   seitsemättä maailmanmestaruutta.  Käytännössä jäljellä olevissa osakilpailuissa tarvittaisiin jokaisessa Valtteri Bottaksen voitto ja Lewis Hamilton jääminen kaikissa pisteittä. Mercedes-talli varmisti tänään merkkikohtaisen kauden mestaruuden.

***

Kuluneella viikolla vahvistui, että Kimi  Räikkönen jatkaa  myös ensi kaudella nykyisessä Alfa Romeo -tallissa samoin myös  Antonio Giovinazzi .

****

Rallin MM-sarja

Rallin MM-sarjassa on Belgian osakilpailu peruttu ja jäljellä on vain Monzan osakilpailu joulukuussa.

Tämä merkitse sitä, että kauden maailmanmestariksi  on vahvoilla    Tommi Mäkisen johtamasta Toyota-tallista joko  Elfyn Evans tai Sebastien Ogier ilman haaveria viimeisessä osakilpailussa. Tallien  välisessä kilpailussa Hyundai -talli on johdossa ennen viimeistä osakilpailussa.

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu