Venäjä on maana suljettu kesä – ja talvilolympiakisoista, mutta presidentti Putin tulossa Pekingin kisoihin

Ylen uutiset   kertoo tuossa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin aikoo tulla Pekingin talviolympialaisiin (ks. myös  The Guardianin tuore uutinen).

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS  tiedotti viime joulukuussa eilen päätöksestä, jonka mukaan  antidopingtoimisto Wadan aiemmin  langettama  Venäjää koskeva panna kansainvälisessä urheilussa lyheni  neljästä vuodesta kahteen.

CAS:n päätös tulkittiin, ettei  esim. presidentti Vladimir Putin ja muu Venäjän ylin johto voi olla paikalla Tokion ja Pekingin olympiakisoissa, koska maa on suljettu kesä- ja talviolympiakisoista  vuoteen 2022 saakka.

Marraskuussa uutistoimisto  TASS  uutisoi, että Vladimir Putin on kutsuttu  Pekingin talvikisojen avajaisiin.

Viime viikolla    uutisoitiin, että  mm. USA ja Australia  kritisoivat  Pekingin talviolympiakisoja  diplomaattisella boikotilla Kiinan  ihmisoikeuspolitiikkaa ym.  Diplomattien boikottilista  saanee vielä jatkoa.

Kiina on voimakkaasti vastustanut ja kritisoinit diplomaattitason boikotteja.

Tietysti Kiinan johtaja Xi Jinping voi kutsua kisoihin vieraakseen valtiojohtajia, mutta hän saattaa Kansainvälisen olympiakomitean  presidentin Thomas Bachin   kiusalliseen asemaan ja välikäteen.

****

 

Kiina ei voi  välttyä kriittisiltä mielenilmauksilta Pekingin talviolympiakisoissa
Olympiatuli matkalla Pekingin talviolympialaisiin – säilyykö  olympiarauha ?
+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu