Venäjän paluu kansainväliseen urheilutoimintaan ei ole mahdollista

Kansainvälinen olympiakomitea (IOC/KOK) heti Venäjän höykättyä 24.02.2022 Ukrainaan antoi helmikuussa kaikille kv-liitoille suosituksen sulkea Venäjä kv-toiminnasta. Tuota suositusta ovat lähes kaikki kv-liitot noudattaneet.

YLE uutisoi viime viikolla, että KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terhon mukaan venäläisurheilijoiden paluusta kansainväliseen urheiluun on keskusteltu syyskuussa KOK:n Lausannen kokouksessa.

****

Eilen Suomen Olympiakomitea tiedotti  suhtautuvansa  kielteisesti venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja joukkueiden osallistumiseen kansainväliseen kilpailutoimintaan sekä kansainvälisten kilpailujen järjestämiseen Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

Tänään on maailmalla  uutisia hallinnut Venäjän presidentti Vladimir Putinin ilmoitus osittaisesta liikekannallepanosta (CNNBBC   – Reuters).

Venäjän paluu kansainväliseen urheilutoimintaan ei ole mahdollista.

****

Venäjä rikkoi olympiarauhan  aloittaessaan  hyökkäyksen  Ukrainaan 24.02.2022.  

Venäjä on suljettu  monissa lajeissa urheilun kansainvälisestä toiminnasta myös dopingrikkomusten johdosta tämän vuoden  2022 loppuun  saakka (Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen  (CAS)  päätös.

Vuoden 2014 Sotsin olympiakisoissa Venäjä rikkoi pyhiä olympiavaloja (McLaren report  2016  ).

Wadan raportissa  (s. 68) näkyy  Sotshin dopinglaboratorion pohjapiirros.  Salaovien, joka   oli  huoneiden 5 ja 6 välisessä seinässä,  kautta venäläisten näytteet vaihdettiin ”puhtaisiin”.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu