Venäläisten urheilijoiden  mahdollinen paluu kansainväliseen urheilutoimintaan saattaa lajiliitot riitaisiksi

Kansainvälinen Olympiakomitea  sulki Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat   vuosi sitten lähes kaikesta kansainvälisestä urheilustoiminnasta  Venäjä hyökättyä  Ukrainaan 24.02.2022.

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK)  käsitteli eilen, millä ehdoin Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voisivat palata takaisin kansainväliseen toimintaan.

Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK)   urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho sanoi eilen Ylen haastattelussa, ettei eilisessä kokouksessa tehty viime helmikuun päätökseen ei tehty muutoksia. 

Suomen Olympiakomitea ennakoi tiistaina  tiedotteessaan mikäli KOK päättää edistää venäläisten ja valkovenäläisten paluuta kansainväliseen urheiluun, sen tulee sen tapahtua tiukimmilla mahdollisilla reunaehdoilla.

****

Ennustan, että monissa  suurissa  kansainvälisissä  lajiliitoissa  (esim. FIFA/UEFA  – FIS  – WA –  FIA  )  syntyy vastakkaisia näkemyksiä   venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluulle kansainväliseen urheilutoimintaan. Venäläisten urheilijoiden  mahdollinen paluu kansainväliseen urheilutoimintaan saattaa lajiliitot riitaisiksi ja kilpailujen järjestäjät vaikeaan asemaan turvata kilpailujen ja urheilijoiden turvallinen  sekä  häiriötön  (vrt Australian Open)    läpivienti.

Venäjän sotarikokset Ukrainassa ovat laajuudessaan sitä luokkaa, että ensin pitää syntyä rauha Ukrainassa ja yhteinen näkemys  sotarikollisten saattamisesta vastuuseen ennen kuin voidaan puhua paluusta kansainväliseen urheilutoimintaan.

Oma lukunsa muodostaa  Ukrainan sodan aikainen Venäjän dopingvalvonta ja sen saaminen uskottavalle pohjalle. Kirjoitin joulukuussa täällä blogin  KOK:n horjuvasta  asemasta oman päätöksensä jatkamisesta.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu