Viron sisäministeriö  toimi, muttei   Suomen ministeriö tee mitään

Kansainvälinen Olympiakomitea (IOC) kehoitti   pari päivää (26.02.2022)   Venäjän Ukrainassa aloittamasta hyökkäyksestä    kansainvälisiä urheiluliittoja perumaan tai siirtämään kaikki tulevat tapahtumansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Kansainvälinen Autourheiluliitto (FIA)  ei  ole tehnyt yksiselitteistä ratkaisua Venäjän kansalaisuuden omaavien kuljettajien osalta.   Kuluvalla kaudella Venäjän kansalaiset ovat kilpailleet Venäjän hyökkäyssodan jälkeen Kroatiassa, Portugalissa ja Sardiniassa.

Asia on noussut kuitenkin  esille  ikävästi  viikon päästä ajettavan   Jyväskylän MM-rallin tiimoilta.

Ylen uutisen mukaan Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto  AKK-Motorsport ry (AKK) ja ministeri Petri Honkonen (ex-Suomi-Venäjän seurun pj)  siirtää vastuun FIA:lle

****

Formula F1 sarjassa    HAAS -talli purki venäläiskuljettaja Nikita Mazepin sopimuksen Ukrainan sodan takia. 

Rallin MM-sarjassa (WRC2)     on mukana  Skodalla ajava Nikolai Grjazin ja hänen kartanlukijansa Konstantin Aleksandrov  (ANA  -tunnus) . Edellisessä MM-sarjan  osakilpailussa Viron sisäministeriö   eväsi Grjazinin sekä Aleksandrovin maahantulon, eivätkä  eivät päässeet osallistumaan  Viron MM-ralliin.

Venäjän sotarikokset Ukrainassa

****

Tuota Kansainvälisen Olympiakomitean suositusta ovat lajiliitot melko kattavasti noudattaneet. Kansainvälinen  jääkiekkoliitto IIHF  päätti huhtikuussa , että vuoden 2023 miesten MM-kisat siirretään pois Venäjältä.  

Kansainvälinen yleisurheiluliitto   WA  ja Euroopan yleisurheiluliitto  EAA  ovat sulkeneet Venäjän ja Valko-Venäjän  kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. 

Venäjän  eristäminen urheilussa Ukrainaan tekemän hyökkäyksen johdosta on ulottunut myös kv-liittojen luottamuspaikkoihin (Case FIS). 

*****

Joutuu kysymään Suomen sisäministeriöltä, miksi ette toimi eteläisen veljeskansamme ministeriön tavoin.  Onko Suomi viisumiasiassa  muutoinkin EU:n heikoin  lenkki ?

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu