Voidaanko Ruotsi-ottelu Tampereella  pitää ?

Naapurimaan Ruotsin koronavirus -tilanne  (vrt. Suomi) on monessa suhteessa huolestuttava.

Ruotsin tilanne vaikuttaa Suomeen puolin ja toisin kaikilla elämänaloilla (kauppa, liikenne, matkustaminen  jne). Itäisen naapurimaan Venäjän tilanne on sekin huolestuttava

Tässä alkaa nousemaan kysymys, että voidaanko  Suomi-Ruotsi   yleisurheilumaaottelu (05-06.2020) Tampereella pitää. Viime päivien uutiset Ruotsista eivät näytä merkkejä epidemian   ratkaisevasta laantumisesta.

********

Olen täällä jo useamman kuukauden aikana alkanut epäillä Tokion   kesäolympiakisojen jo kertaalleen tältä vuodelta ensi vuodelle siirrettyjen kisojen pitämistä. Jos Tokion olympiakisoja ei voida pitää ensi vuonna, Tokion olympiakisat peruuntuvat kokonaan.  Tämä oli kuukausi sitten   KOK:n presidentti Thomas Bachin näkemys.  Ks. myös BBC ja  WP.

Tokio  joutuisi toisen kerran – sitten vuoden 1940 – kokemaan olympiakisojen peruuntumisen. Vuonna 1940 tosin Helsinki koki saman kohtalon maailmansodan vuoksi.

****

Kansainvälinen urheilukalenteri on mennyt tänä vuonna ja on jo mennyt myös paljolti uusiksi ensi vuoden osalta. Vuoden kuluttua näihin aikoihin pitäisi olla käynnissä jalkapallon EM-kisat. Enpä löisi  vielä vetoa niiden kisojen pitämisen puolesta.

Eikä mitenkään ei  voida olla   edes varmoja Pekingin   vuoden 2022 talviolympiakisojen toteutumisesta ajallaan.

*****

Moottoriurheilun ystävät odottavat jo herkeämättömästi F1 kauden alkua viikon päästä Itävallan Red Bull Ringin radalla,  jossa ajetaan myös kauden toinen osakilpailu viikkoa myöhemmin. Itävallan osakilpailujen jälkeen suunnitelmissa on Euroopassa ajaa vielä kuusi osakilpailua. Euroopan ulkopuolisia osakilpailuja, jos niitä yleensä ajetaan, ei ole vielä vahvistettu.

Rallin MM-sarja on jäämässä torsoksi.  Ajetaanko enää yhtään osakilpailua tällä kaudella, on tällä hetkellä nk. “herran hallussa”.

 

****

Yleisurheilu:     kärkitulokset  –   Maailman kärkitulokset (poimittava kukin laji erikseen)

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu