Vuonna 1977 matkalle lähetetyt  luotaimet jatkavat matkaansa

Aamun HS uutisoi Voyager 2 -luotaimesta. Olen täällä  silloin tällöin seurannut uutisointia vuonna 1977 matkalle lähetettyjen Voyager 1 ja Voyager 2 luotainten sijainnista.

Nasan matkamittarissa rullaa kokoajan lukemat, luotainten etäisyys maasta.

Vuoden 2012 uutisoinnista  ei oltu varmoja, onko Voyager 2 jo poistunut aurinkokunnastamme. Nature Astronomy -tiedelehden mukaan luotain on lopulta poistunut aurinkokunnastamme tähtienväliseen avaruuteen. Sisaralus Voyager 1 ylitti rajan jo vuonna 2012, vai ylittikö ?

Kummankin  luotaimen mukana on kuuluisa  kultalevy, joka sisältää tietoa aurinkokunnastamme ja ihmisten elämästä maapallolla. 

———

Vuoden 1977 luotainten matkalle lähettämisen jälkeen on saatu valtaisa määrä uutta tietoa maailmankaikkeudesta, mutta tiedon määrä taitaa olla vain se kuuluisa itikan pissi valtameressä. 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu