Wadan ratkaisu tänään Venäjän asemasta kansainvälisessä urheilutoiminnassa

Tänään on maailman antidopingtoimisto Wadan määrä ratkaista Venäjän aseman kansainvälisessä urheilutoiminnassa.

Pari viikkoa sitten uutisoitiin, että Venäjää uhkaa  neljän vuoden panna kansainvälisiin urheilukilpailuihin (ks. uutisointia BBC –   ARD –  ReutersYLE).

Jos Wadan suositus tulee päätökseksi,  Venäjän joukkueet suljetaan suurista kansainvälisistä urheilukisoista  neljäksi vuodeksi. Venäjä ei myöskään voi isännöidä suuria urheilutapahtumia. Myös Venäjän olympiakomitean ja paralympiakomitean johtoryhmän jäsenille asetettaisiin porttikielto kansainvälisiin urheilutapahtumiin. Mielenkiintoista seurata, miten Kansainvälinen olympiakomitea  (IOC) ja lajiliitot tulevat ratkaisua tulkitsemaan. Tuo “Statement” kuuluu tässä vaiheessa sarjaan “tiedote”.

Doping -epäilystä vapaat venäläiset urheilijat voinevat kilpailla   ANA  -tunnuksella (Authorised Neutral Athletes) mm. ensi vuoden Tokion kesäolympiakisoissa.

****

Uutisointia maailmalla hallitsevat alkavalla viikolla  mm. Britannian parlamenttivaalit, Venäjän ja Ukrainan presidenttien tapaaminen Pariisissa, YK:n ilmastokokous  Espanjassa, USA:n edustainhuoneet presidentti Trumppia koskevat ratkaisut, USA:n ja Kiinan kauppapoliittiset neuvottelut, Australian metsäpalot -, kotomaamme hallitus- ja pääministeriratkaisut  – muutama asia valtavassa uutisvirrassa mainitakseni.

Mutta uutisvirrassa  tulee osansa ottamaan tämä Wadan ratkaisu, jolla on  yhtälailla maailmanpolittisesti kuin itse urheilupoliittisesti  tähän asti merkittävimmät  seuraukset kansainvälisessä urheilutoiminnassa.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu