Yleisurheilun ensi vuoden MM-kisojen tulosrajavaatimukset yhä kauempana Suomelle
Yleisurheilun seuraavat MM-kisat pidetään Tokiossa 13-21.09.2025.
Kansainvälinen Urheiluliitto on julkistanut lajikohtaiset tulosrajavaatimukset ja kuinka paljon enintään kuhunkin lajiin kelpuutetaan rankingin perusteella urheilijoita.
Tuosta linkistä voi laskea tämän vuoden kotimaan kärkitulosten perusteella kuinka suuri olisi Suomen joukkue. Suomen joukkue olisi jäämässä varsin pieneksi, jos valinataperusteena oli yksin tulosrajavaatimus. No ensi vuoden tulokset on sitten ensi kesän asioita ja rankingin perusteella kisoihin pääsevät.
Melkoinen leukojen loksutus on alkanut Suomen mitalitta jäämisestä ensimmäisen kerran kesäolympiakisoissa 1908-2024.
Tämän kuun lopussa on vuosittainen Ruotsi –maaottelu . Saako Suomen yleisurheilu balsamia haavoille maaottelusta. Kun katsoo Ruotsin kauden kärkituloksia, ei hyvältä näytä ainakaan miesten maaottelussa.
Ruotsin media on huomioinut Suomen mitalittomuuden Pariisin olympiakisoissa omalla tavallaan: Aftonbladet – DN.
Toivottavasti ei tule näitä julkituloja, jossa oma vastuu ja johtaminen
onkin toisten vastuulla.
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010624050.html
Ilmoita asiaton viesti
Kohteliaana en sano Heikkisestä ja Vapaavuoresta mitään. Pakarinen on tietysti sikäli oikeassa, että yleisurheilun osuus Pariisin finaalisijoituksista oli (vielä) suurempi kuin osuus joukkueesta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen myös välttänyt puhumasta suulla suuremmalla , miten Pariisin
kisoissa kävi Suomelle.
Ruotsi on Suomelle ollut verokkimaa yleisurheilussa siitä alkaen,
kun esim. keskinäiset maaottelut aloitettiin.
Naisten maaottelun Suomi on viimeksi voittanut 2015 ja miesten maaottelun 2018.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Yleisurheilun_Suomi%E2%80%93Ruotsi-maaottelu#Tulokset.
Ilmoita asiaton viesti
Olympiakomitean syyttely on vain vastuun väistelyä. Eihän komitealla voi mitenkään olla lajikohtaista osaamista vaan vastuussa urheilijoiden menestyksestä ovat lajiliitot. Liitot ovat vastuun pelossa antaneet komitealle liian suuren roolin huippu-urheilussa, vaikka se voisi olla vain Kansainvälisen olympiajärjestön paikallisorganisaatio.
Muutenkin keskustelu on tyypilliseen suomalaiseen tapaan keskittynyt veroeurojen ympärille ikään kuin rahaa syytämällä saataisiin aikaan huipputuloksia. Kyllä viime kädessä tuloksista vastaavat itse urheilijat. Kyse on tinkimättömästä raa’asta harjoittelusta. Urheilu on nykyisin niin suurta pisnestä, että menestynyt urheilija kyllä löytää sponsoreita. Paavo Nurmen opit pitäisi ottaa taas käyttöön.
Ilmoita asiaton viesti
Liitothan eivät ole olympiakomitealle roolia ”antaneet” vaan vuosikymmenien väännön jälkeen päädyttiin vuonna 2016, Sanni Grahn-Laasosen ministerikaudella siihen kansainvälisesti käsittämättömään ratkaisuun, että olympiakomitea on kaikenlaisen urheilun ylin päättäjä:
https://www.lts.fi/liikunta-tiede/artikkelit/mika-on-olympiakomitean-rooli.html
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on minulle uusi tulkita.
Esim. Hiihtoliitto päätti hakea vuoden 2029 MM-kisoja samoin
SUL:n harkinnassa EM-kisojen hakeminen ilman, että Olympiakomitea
olisi ollut noista ensn päättämässä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole sellaista kuin ”Kansainvälinen olympiajärjestö”. Kansainvälisessä olympiakomiteassa on vain henkilöjäseniä, kansalliset olympiakomiteat eivät ”kuulu” siihen.
Mutta ymmärrän tarkoituksesi ja ihan täsmälleen pitäisi paikkansa: liitot ovat vastuun pelossa sallineet olympiakomitealle liian suuren roolin huippu-urheilussa.
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jpvuorela/suomalaismenestysta-ei-huomata-kun-sita-tulee/
Ilmoita asiaton viesti
Tämä työryhmä näytti silloin ja vielä enemmän nyt ——– –> seuraava sana putosi pois.
https://web.archive.org/web/20130212214231/http://noc-fi-bin.directo.fi/@Bin/476dd1e9756d46712c03b8220df683d4/1360705469/application/pdf/6112727/HuMu_loppuraportti_www.pdf
Ilmoita asiaton viesti