Yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa jaettu pronssimitaleja  kahdella eri tuloksella

Yleisurheilun MM-kisat  Dohassa ovat olleet  käynnissä viikon ja päättyvät sunnuntaina.

Kisojen järjestelyt  itse päänäyttämöllä ovat päällisin puolin sujuneet hyvin. Tyhjä stadion on IAAF:lle suuri häpeä antaa kisat maalle, jossa ei ole yleisurheilun harrastusta.

Mutta kisojen tulosluetteloa katsottaessa voi suu loksahtaa. Kahdessa lajissa on kahdella eri tuloksella jaettu kaksi pronssimitalia.

Miesten  moukarinheitto        Miesten 110 m aitajuoksu 

Miesten moukarinheitossa Puola teki protestin siitä, että kolmanneksi sijoittuneen Bence Halászin 1. heitto olisi pitänyt heidän mielestä tulkita yliastutuksi ja  hylätä. Protesti meni läpi. Unkarin Bence Halászilta ei enää otettu pronssimitalia pois, vaan päädyttiin  jakamaan toinen prosssimitali Puolan Wojciech Nowickille.

→ TV-kuvista ei suoraan voi päätellä, oliko  Bence Halászin 1. heitto yliastuttu.  

Miesten 110 metrin aitajuoksussa  Jamaikan Omar McLeod  kaatui ja sekoitti viereisellä juosseen kuubalaissyntyisen ja Espanjaa nykyisin edustavan Orlando Ortegan juoksun. Tuomaristo päätyi ratkaisemaan asian, että myös Ortegalle annettiin pronssimitali. 

→ Yksi mahdollisuus olisi ollut, että Orlando Ortegalle olisi annettu uusintajuoksun mahdollisuus (juosta  yksin uudestaan)

Yleisurheilun kv-säännöt  (IAAF:n Competition Rules 2018-2019)

****
Tulen kirjoittamaan kisojen päätyttyä vielä uuden blogin. Kisojen mitalitaulukon kärjessä on  ja pysyy ylivoimaisesti USA. Jo tässä vaiheessa sanon, että Suomen Urheiluliitossa tulee  suorittaa kisojen jälkeen  aito valko- ja kirjojälkipesu.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu