Parvekkeen lumihiutaleet

Suuria hehkuvia keltaisia orvokkiaurinkoja.

Kesäparveke antaa ajatuksille siivet, ovathan kukkaset kuin maan äidin runoutta. Kukkaset kertovat olemuksellaan ja kauneudellaan sanatonta viestiään. Betonilähiön parvekkeella ei kesällä ole tylsää hetkeä. Lumihiutale on uusi tulokas parvekekukkavalikoimaani. Parina edellisenä kesänä sitä on minulla ollut vaaleanpunaisena ja vaaleansinisenä. Se onnistui tavattoman hyvin hieman viileänä kesänä. Tänä kesänä huomasin, että sitä pitää kastella kuten sisäkukkia: ei liikaa eikä liian vähän. Oma kastelutapani on ollut hieman holtiton. Kaadan kannusta kukille vettä ehkä liiankin runsaasti. Viileänä kesällä kastelukertoja on ollut vähemmän, jolloin lumihiutale on menestynyt hyvin. Helle on saanut kastelemaan liikaa. Kohtuus kaikessa, kastelussakin.

Muita parvekekukkia nyt vuonna 2019 minulla on edelleen parvekkeellani hyvin menestyvä petunia. Petunia on vaatimaton ja edullinen taimihankinta. Kukkii hyvin ja kiitollisena. Orvokkien kanssa olen useana kesänä menestynyt nykyään. Niin ei ollut aiemmin. Nyt orvokkini ovat suuria ja keltaisia kukinnoltaan. Taimitarhassa pyysin aurinkoisessa ja tuulisessa paikassa viihtyviä taimia ja löytyihän sieltä vielä sesongin mentyä orvokintaimiakin. Nyt loistavat aurinkoina parvekkeella. Lobelia on nyt erikseen omassa ruukussaan oltuaan aiemmin vain lisäkukkana ruukun reunalla. Menestynee näin paremmin.

Parvekkeellani on paikka köynnöskasville. Tänä vuonna jälleen vuorossa on mustasilmäsusanna. Se on hyvä itsenäinen köynnöskasvi, joka osaa parvekkeellani kiivetä ritilällä itsekseen. Mustasilmäsusannan syvän oranssiin vivahtava keltainen tuo mieleen lapsuuden sakuravärityskynät.

Kätevää on viljellä parvekkeella heinää: sitä voivat narskuttaa sekä kissa että koiranpentu mielikseen.

Parvekkeellani on myös verbenaa, begoniaa ja laventelia. Kuten lukija huomaa, paljon on mietiskelyyn virikkeitä kukkasten puolesta. Ajatus ei karkaa eikä harhaile, vaan pysyy parvekkeen rajoissa, hahhaa. Kyllä harhailee muuallekin. Hyvää Juhannusta ja hyvää kesää lukijoille!

 

 

TarjaKaltiomaa

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu