Filosofia ja Roope Ankka

Filosofia: Jälkiahdistotelesmäisyyden nykyvaikutuksesta

Ja jälleen olen lukenut vuoden tärkeiden filosofisten saavutusten kokoelman ajatus. Olen tehnyt kommenttini suoraan kirjaan. Maailma on täynnä filosofiaa ja luettuani kirjaa Roope on aina Roope (kustantaja Walt Disney WS Bookwell Oy, Porvoo 2009) huomaan filosofian vaikuttavan meihin ihmisiin ihmeellisesti. Kirjassa kirjan päähenkilö Roope Ankka, maailman äveriäin ankka, viettää kultturillisen aikuisopin viikon kurssin suuren eksistentialistisen filosofi Ahdistotelesin seurassa. Kirjassa on julkaistu kuva, jossa Roope Ankka potee kurssin jälkivaikutuksia myöhemmin kotonaan.

Tämä filosofinen filosofian vaikutusta yhteiskunnassamme katsaus osuu hyvin yksiin oman kirjani Kristillinen filosofia maisemiin. Filosofialla on vaikutusta ja tuota vaikutusta me filosofian ymmärtäjät ja kantajat kannamme muuassamme, koska imemme filosofian ja aatteiden vaikutusta yhteiskunnassamme. Roope Ankka asuu Ankkalinnassa ja me suomalaiset asumme Suomessa.

Nykyaikaisessa suomalaisessa filosofian opissa viitataan usein ahdistotelelaisuuteen ja tämä näkyy meissä suomalaisissa. Tämä arvokas esi-isämme ojentaa nuhtelevaa kättään päittemme päälle ja mielenmaisemme ovat ja ovat edelleen sellaiset, että ilmastohätä ja -ahdistus kalpenisivat, jos eivät olisi nykyisessä läntisessä talousmallissa erinomaisen tarpeellisia.

Roope Ankka ja filosofian ahdistoteleläisyyden vaikutukset Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Toivotan edellä mainitusta kirjasta lainaamallani kuvalla tervehdyksen kaikille filosofiasta kiinnostuneille ja filosofian ystäville. Filosofia kiinnostaa minua aina ja olen erittäin pöllämystyneen valaistunut nykyfilosofian vaikutuksessa olleena jo lähes kymmenen vuotta. Ei siinä kaikki, olen aktiivifilosofi, joka en omaksi onnellisuudekseni kuitenkaan ole saanut täyttä sivistyksellisyyttä (yli)opistollisessa koulutuksessa ja siten olen säilyttänyt jotakin ulkokultivoituneisuutta omissa kirjallisissa tuotoksissani. Tervetuloa lukemaan.

 

Linkkejä: e-kirjani Ellibs verkkokaupassa https://www.ellibs.com/fi/books/publisher/0/tmi-tyhjapaperi

Kirjani Kristillinen filosofia kauppatiedot: Mediapinta Oy – Kristillinen filosofia – Tarja Kaltiomaa

Ajassa auraten runokirjat ovat myös ostettavissa Mediapinta kustantamolta.

 

Edellinen kirjoitukseni Vapaavuoro-palstalla: Runo: Joulutonttujen joulu | Uusi Suomi Vapaavuoro

 

Hyvää Uutta Vuotta 2023 lukijoille!

28.12.2022 Tarja Kaltiomaa

 

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen kirjailija ja yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen, eläkkeellä atk-uran jälkeen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu