Filosofia: Voikukkakirja

Kypsiä voikukkia niityllä.

Kirjareferaatti sopii hyvin uuden blogialustan harjoitteluun. Runoilijana löysin Mediapinta -kustantamon nettirunoilleni ja sain niille myös perinteisen kirjamuodon. Tällä seikkailulla olen edelleen ja löysin Mediapinnan kirjavalikoimasta erinomaisen filosofisen ja luonnontieteellisen katselmuksen voikukan olemuksesta. Voikukka on omasta mielestäni kiehtovimpia kukkiamme ja siis tilasin Voikukkakirjan käyttööni. En ole vielä kokonaan lukenut kirjaa, selaillut vain, mutta huomaan sen herättävän itsessäni intoa, jota hyvät ja tarpeelliset kirjat herättävät.

Voisi ajatella – niin seikkaperäinen kirja on – että siinä on kaikki, mitä voikukasta tarvitsee tietää. Koskaan ei kuitenkaan voikukkaa voi niin tyhjentävästi käsitellä, etteikö siitä aina jotakin uuttakin sanottavaa löydy. Lukijan ei siis pidä ajatella, että tämä kirja tyhjentäisi aiheen pajatson kokonaan.

Lainaan kirjasta pätkän: ”Voidaan tietysti hyvällä syyllä kysyä, mitä tekemistä uskonnoilla, pitkälle kehitetyllä fysiikalla ja voikukilla on keskenään. Tämän yhteyden valaisemiseksi meidän täytyy oivaltaa, että ihmiskunnan kaikkia ryhmiä yhdistävät perimmiltään samankaltaiset, joskus vaikeasti selvitettävät toiminnat.”

Nyt kun kukkein kesäaika on ohi ja jäämme odottamaan joulun taikaa, perehdyn muiden filosofisten kirjojen ohella myös syvemmin Voikukkakirjaan (Matti Kouvo, Mediapinta 2017) ja haaveilen uuden kevään tulosta. Voikukat ovat leskenlehtien jälkeen kevään airueina maasta puhkeavia pieniä aurinkoja, jotka saavat ihmiset ja luonnon jälleen sädehtimään pitkän ja pimeän talven jälkeen. Voiko tämän syvempää ja hyvempää kvanttifysiikkaa ja ontologiaa enää kaivata?

TarjaKaltiomaa

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu