Hauskaa Vappua – sparkling!

Ilo ilman viinaa on teeskentelyä. Päin vastoinkin. Nykyään. Olin minäkin oppinut suomalaisena viikoittaiseen ryyppypäivään. Sittemmin useampaan viikossa, ryyppypäivään. Sitten käänsin kelkkaa. En pakottanut itseäni raittiiksi, en sitä ole täysin vieläkään.

Aloin toimia kirjoittajana raittiuden ja kohtuukäytön puolesta.

Aloin lähettää oluttehtaille mielipidekirjoituksia, joissa perustelin alkoholittomien ja mietojen alkoholijuomien tarpeellisuutta markkinoille. Jopa mietoa hanaolutta terasseille puolustin. Asiaa, jota puolustaa, pitää alkaa todellisuudessa puolustaa. Juomani muuttuivat kuin huomaamatta miedoiksi ja alkoholittomiksi.

*

Yksinäisyyttä moititaan. Mutta jospa siinäkin voi nähdä puolensa. Aloin vähitellen puolustaa yksinäisyyttä ja yksin oloa. Siitä on tullut voimavara.

Viime uutena vuotena ostin paikalliskaupasta juhlallisen pullon alkoholitonta kuplivaa viiniä. Vietin vuoden vaihteen yksin juhlien ja ryypäten – onnellisena ja selvänä. Seuraavana aamuna oli ihana olo, ihana päivä, ihana uusi vuosi!

*

Yritän löytää tähän kuvia tuosta juhlasta!

*

Vappuviikko. Sataa räntää. Lämpömittari ei vieläkään mittaa lämpöä, vaan se pysyttelee kympin alapuolella. Silti juhlallinen olotila.

Ihmiset on erilaisia. Joku kaipaa työhön eläkkeellä. Tottuminen omaan vapauteen kestää jopa vuosia. Mitä tehdä kaikella sillä ajalla, jota on omassa käytössä?

Vappuviikko elämän juhlaa, elämän kevättä.

Hyvä arki kestää läpi vuosisatojen.

Hyvä arki pitää rakentaa itselleen.

Käy työssä tai on vapaalla, hyvä arki on elämän runkona.

*

Tärkein ihminen itselleen on ihminen itse.

Kannattaa käyttää aikaa tutustua itseensä.

Kippis kaveri!

 

26.4.2021 Tarja Kaltiomaa

Juhlatarjottavaa katettu elämän tärkeimmälle ihmiselle – itselle. Itsensä vuoksi kannattaa nähdä vaivaa, masennus kannattaa voittaa, se alkaa voittaa itse itseään, kun näkee itsensä vuoksi vaivaa.

 

Juhlallinen hetki parvekkeella – alkoholiton juoma. juhlallinen tunnelma viime uutena vuotena.

 

Edellinen blogikirjoitukseni Vapaavuorossa:

Länsitaiteen perusta idän maljakot? | Uusi Suomi Vapaavuoro

 

+5
TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu