Joulumusiikkia ja interiööriä

Blogikirjoituksen Musiikkia ja interiööriä interiööri-osuus: stereolaitteisto.

Joulun tunnelma on hiipinyt kotiini.

Olen kaivanut stereokaapin perältä esille pinon joulu-cd-leyyjä. Niissä säilyy tietyt taatut tunnelmat vuodesta toiseen. Poimin pinosta muutaman lähemmin katsottavaksi. Toivottavasti lukija löytää haluamansa levyt myös kuultavakseen. Jyrki Niskasen levy ”Jouluyö Holy night” on joka jouluinen klassikkoni, jota kuuntelen usein kiireisen joulun odotuksen jälkeen vasta jouluna. Tosin nykyisin, kun erityisiä kiireitä ei ole, se on joululevypinossa noussut kuultavaksi jo joulukuun alussa. Levy on Finlandia Recordsin tuotantoa vuodelta 1996.

Tenori Jyrki Niskasen joululevy.

 

Toinen pinosta noussut levy on levy ”Tähtien joulu”. Levyn päällä luetellaan artisteja kuten Hector, Sonja Lumme, Cat Cat, Kirka ja Fredi. Levy on Poptorin PARHAAT kokoelma SNAP CD 337 ja tuottajana lienee RecordSnap. Levyllä tähdet pysyy ja kappaleet kuulen vuosittain samanlaisina. Mutta, mutta. Minulta tosi tyyneltä googlaajalta meni nyt hermot, kun yritin jäljittää levyä. Yksi kuva levystä tuli esille, mutta se ei ollut levy vaan kasetti. Kasetissa oli sama kansikuva ja muissa vastaavissa levyissä, joita hakukone poimi, oli muu kansikuva ja sisältö. Omistanko siis levyerikoisuuden. Arvelen levyn julkaisuvuodeksi vuotta 1997.

Joululevy-harvinaisuus, levy on julkaistu myös kasettina.

Levyn vuosiluvan etsintä toi mahtavan tuloksen cd-diggarille. Varmaankin kaikkia maailman cd-levyjä löytyy edelleen internet-markkinoilta. Eiku suosittelen ostamaan kunnon stereolaitteen!

Kuuntelen rauhallisesti Diandran ”Kerran joulun aikaan” -albumia Spotifyssa. En ole siis jämähtänyt vain stereo-kuuntelijaksi, vaan nautin myös Spotifystä soittorasiana. Täsmähaut jonkin musiikkikappaleen suhteen tuottavat harvoin pettymyksiä. Myös uutuudet löytyvät jo Spotifysta, kun niistä kuulee ensimmäistä kertaa. Diandran joulualbumi on vuodelta 2015.

Kolmas levypinoni levy on ”Rauhallista joulua” -levy, jonka on asiakaslahjaksi tuottanut K-Supermarket. Siinä on potpuri kaikista tutuimmista ja tärkeimmistä joululauluista, eikä se juuri minään jouluna jää soittamatta sekään. Levyn julkaisuvuotta ei ole kerrottu, joten menen taas hakukoneelle. Hakusanalla ” Rauhallista joulu K-supermarket mikä vuosi?” vuosiluku löytyi helposti. Levy on julkaistu vuonna 2002.

Joulurauhaa adventtisohjossa tarpovalle kuluttajakansalle toivottelee levyn avulla K-Supermarket.

 

Neljänneksi levyksi valikoitui erikoisuus, jonka olen varmaankin löytänyt esimerkiksi Kierrätyskeskuksesta. Levyn nimi on ”Mökit nukkuu lumiset” ja siinä laulaa Kouvolan Mieskuoro johtajanaan Jarmo Kukkonen, säestys Pekka Ainali. Levykannen takapuolella on postileima, jossa on vuosi 2011. Lähetyksessä on 0.55 € joulupostimerkki ja osoitetiedoissa lähettää Tanja tervehdyksen Matille ja Paulalle ilmeisesti Kouvolasta, koska paikkakunta näkyy postileimassa. Rauhallista Joulua! Lisätietoja levystä löytyy kansion sisältä. Levy on äänitetty Kuusankosken kirkossa 19.9.2010. Levyn on valmistanut Thunder & Lightning Trading Oy.

Löytölevy varmaankin Kierrätyskeskuksesta.

 

CD-levyt ovat 1950-luvulla syntyneelle itselleni edelleen ihmeellisiä uutuuksia. Vaikka tykkään kovasti kuunnella musiikkia tietokoneella ja tehdä täsmälöytöjä artistien ja levyjen suhteen, oma levykokoelma on sentään jotakin. Pysyvä, tuttu ja turvallinen, josta aina löytyy muistojen levyaarteet omilta paikoiltaan. Levykokoelmaani joululevyjen lisäksi kuuluu klassista musiikkia, romanttisia säveliä, suomalaista laulumusiikkia ja hurjia 1970-luvulta alkaen olevia rock-annoksia. Rockia piti nuorena soittaa äänivoluumeista välittämättä todella kovaa. Siihen jo tuolloin oli apuna korvakuulokkeet, jotta ei saanut naapurustoa varpailleen ja nyrkkiä heristämään.

No nyt joulun rauha alkaa hiipiä joka tupaan ja huoneistoon, joten nyrkit pitää panna taskuun lämmittelemään. Täällä Etelä-Suomessa on nyt koettu ensimmäiset kovat pakkaset, mittari tosin pysyi juuri ja juuri -20°C asteen yläpuolella. Pakkaset panivat etsimään myssyt, lapaset ja kaulaliinat taas käyttöön.

Rauhallista joulun odotusta siis lukijoille,

toivoo 9.12.2021 Tarja Kaltiomaa, tuntematon kirjailija

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen ja eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu